Maaşlar

Sayın Esra hanım, bazı şeyleri iyi anlamaya başlamış bu da sevindirici, umarım ilerde iş hayatı içinde bişeyleri farkeder. Çünkü hayatın tekrar düzeltme paneli yoktur.

Mardahan hocam, gel bir yapı oluşturalım, meslek odalarına da olaya dahil edelim, hazır seçim arifesindeler.

Bide satış hakkında bir takım örnekler var, viko da satış bölümünde çalışan 42 yaşındaki fizik mühendisi abimiz, geçen sene işten çıkarıldı, iki ay sonra bir güvenlik firmasınada işe başladı tutmadı şimdi ise 4,5 aydır işsiz, biriktirdiğini yiyor. 1 sene öncesi sorsanız iş hayatı hakkında neler söylerdi, şimdi ise neler söyler acaba. Biraz uzun vadeli düşünmek lazım. Satış alanında çalışmak için mühendislik okumayada gerek yok. Akıcı ingilizce ve sosyal biriyseniz, zaten mühendisliğede gerek yok.
 
Son düzenleme:
sayın yelek 87 sizde mi mühendizsiniz çok çekmiş biri olarak görünüyorsunuz :)
 
konu tartışmaya doğru kaymak üzere, daha sakin olalım lütfen !!!
 
madem sürekli maaşlarda sıkıntı çekiyoruz kontrolkalemi ailesi olarak bir grup oluşturalım ciddi bir grup gerekli yerlere şikayetimizi bildirelim iş görüşmelerinde düşük maaşları kabul etmiyelim zamanla bu zihniyeti yerleştirirsek ozaman herşey daha güzel olacağını düşünüyorum..
 
Tartışmaya gerek yok çünkü maaş konusunu Türkiyede standardize edemezsiniz. Çok bilgili, çok tecrübeli bir mühendis Türkiyenin başka bir yerindeki yeni mezun mühendis hatta bir teknisyenden bile düşük maaş alabilir bunun çok örneklerini gördüm. İşveren zihniyeti,bölgesel unsurlar,torpil,iletişim-kendini ifade edebilme yeteneği, iş bitiricilik, dış görünüş, insiyatif kullanabilme, liderlik vasıflarına sahip olma v.s. bu liste uzar gider. Bu problem çok fonksiyonlu bir denklem gibidir. Bu konu grup kurmayla sendikayla protestoyla kendini zincire vurmakla, intahara teşebbüsle düzelmez. Önünüzde her zaman iki seçenek vardır daha iyisini bulana kadar çalıştığınız maaşa memnun yada mecburen memnun kalırsınız. Bu konuda yapılabilinecek tek şey bireysel çaba ve referans(torpil)'dir.
 
merhabalar arkadaşlar
konuyu yeni gördüm ve bende fikrimi paylaşmak isterim.Ülkemizde küçük işletmelerin büyük patronları ve büyük işletmelerin bedavacı patronları oldukça bizim teknik camianın elemanları(teknisyen,tekniker,mühendis)memnun olamayacaklar bizimde bu zihinleri ortadan kaldıracak gibi bir gücümüz olmadığı için T.C. yasalarında asgari ücret sistemi değişmeli ve mesleğe göre asgari ücretler oluşturulmalı ve bu şekilde herkes hakkına razı olmalıdır.işverende işçi de..Kesinlikle devletimiz bu işe el atmalı...
 
Merhaba Arkadaşlar,

Ben elektrik mühendisiyim. aslında her iki tarafında haklılık payı var. ben olaya farklı bir açıdan düşünmenizi istiyeceğim.

Bende altımda mühendis, tekniker, teknisyen çalıştırdım ve yetiştirdim.

Herkes maaşların çok çok az olduğunu söylüyor. ben buna inanmıyorum. benim düşüncem şu eğer siz gerçekten çalışıp işi öğrenip kendinizi geliştiriseniz para zaten arkanızdan gelir. ama ben bu kadar adamla iş yaptım. %99da iş sorumluluğu, iş bitirilicilik, kalite, güven v.b. bir çok şeyin eksik olduğunu gördüm. malasef piyasada bu şekilde çalışan çok kişi var. eğer siz bu şekilde değilseniz kendinizi gelşitirip verilen işe birşeyler katarak devam ediyorsanız zaten piyasada siz istemesenizde teklifler size gelecektir,
 
ben son sınıf elektrik mühendisliği öğrencisiyim kpss ye girme imkanım var istanbulda şantiyelerde çalışma imkanım var ,beni düşündüren nokta site yazılan mühendis maaşları 750-1000 tl arası mühendis işe başlıyosa istanbul gibi yerde bu kaç olur 5-10 yılını vermeye değermi yoksa direk devlete girmeeyimi tavsiye edersin(not: iyi bir mühendisin bütün özelliklerini taşıyabilceğimizi görüyorum kendimde:))
 
şu yetkin mühendislik sınavını bir getirseler de herkes rahatlasa
 
Benim görüşüm,
Eğer devlete girersen belli maaş kademeleri arasında kalır ve istediğin maddiyatı elde edemezsin. ancak kendine güveniyorsan geliştirip işi öğrenirim diyorsan özel sektörde maaş bakımında 5 yıl içinde tatmin edici miktarlara ulaşabilirsin.

Daha öncede yazdığım gibi maaş bilgi ile gelir ancak malesef bu şekilde çalışan pek kimse yok.
herkes hiç bir iş yapmadan sorumluluk lamadan verilen işi 4/4lük değil birşeyler koyarak 5/4lük yapmadığı için iş hep 1/4lük yapılıyor ondan sonra maaş ve çalışma şartları kötü oluyor.

ben ilk girdiğim firmayı şöyle seçtim. işi öğrenip kendimi geliştirip uzmanlaşabileceğim bir yer olsun dedim ve öylede yaptım. patronun hiç bilgim ve tecrübem olmaması nedeniyle çekinceleri vardı ve ben maaş bile almadan çalışmayı göze almıştım. iki seneyi hayatımdan silip gece gündüz çalıştım ve istediklerimi başardım.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,228
Mesajlar
934,564
Kullanıcılar
453,427
Son üye
Selamıcukur

Yeni konular

Geri
Üst