mach3 $175.00 değil $149.00 aldım

Muhtemelen eski versiyondur .
Eski versiyonlarda RFH çalışıyordu.
Ve ya kırıktır.
Linkde son versiyonu ve nelerin çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz.

ArtSoft USA - Software Downloads

--------

Biraz dolaşırsanız son versiyonu ve lisansını bulabilirsiniz.

Biraz dolaşmak herkese iyi gelir...
 
bulamıyorum özelden yardımcı olurmusunuz lütfen.aradım ama bulamadım
 
3.042.032 versiyon dahil İvan lisansı ile full çalışır bundan sonrasında RFH çalışmaz.
Artsoft sayfalarında eskilerin kolleksiyonu var.
Lakin insan , kullandığı şey yeni olsun ister ama dimi ya...
 
yahu şu mach3 yazmaya kalkışan bende başka bir deli varmı,varsa cıksında birlikte kafayı yiyelim.100-200 $ ı sorun degilde macro dur microdur uyuz etti beni.ekstra biseyler yaptırmaya kalkınca bir sürü ıvır zıvırla ugrasmak gerekiyor.iki eksen hareketleri ve ücüncü eksenide on off şeklinde yapmayı başardım,kesim makinası için program yazıyorum.ücüncü eksenle pek ugrasmadım.ayrıca illada gcode olması gerekmiyor,direk plot veya text dosyasından verileri alıp kafama göre oynuyorum.dedigim gibi bu işin yazılım kısmıyla ugraşan birileri varsa gelsin şu mactürk ü cıkaralım artık.türkiyedeki üniversiteler ne halt yerler bilmiyorum kala kala bizlere kaldı bu işler.
 
CNC yapmak ve cnc de parça işlemek bebe şebe işi değil !
Ciddi biçimde bilgi birikimi şarttır.

Talaşlı imalat üzerine kitaplar dolusu değil kütüphaneler dolusu yazılar var.

Torna freze gibi oyuncaklarda nasıl işlemler yapılabilir , eksenlerin ve bıçakların kabiliyetleri nelerdir , malzemelerin hangisinin nasıl cilveleri vardır ... bilmek gerekir.

Mach3 kullanımı gayet kolaydır.
Macro micro uğraşacağına wizard larını kullanabilirsin.
Neyi nasıl yapacağınla ilgili ip uçları verir.
Ayrıca doğru kaynakları kullanırsan macrolar sorunsuz çalışır.

Şimdi öncelikle talaşlı imalatı öğrenmelisin.
Makine bilgini pekiştirmelisin.
Elektronikden çoook iyi anlamalısın.
Zaten temelinden çoooook iyi bir programcı isen , sana gereken tek şey artık biraz matematik biraz sabır birazda ...işte ondan lazım...

Mach3 benzeri programlar çok ama mach3 gibisi yok.
Bundan çok uzun zaman önce bu forumun kullanıcısı @bulzaf (namı diğer bunalmis) programı yazdı usb den arabirimi yaptı kalitelisinden motor sürücüleri yaptı .... hevesini aldı koydu kenara.

Bir kaç bildiğim meraklıda pic lerle enterpolasyon öğrenme macerası yaşadıktan sonra uçtular gittiler.

Bakalım sen neler yapacaksın...
 
bence yapılan birşeyin benzerini yapmak çok saçma mach3 zaten kendini kanıtlamış bir program .istesede kimse en iyisini yapamaz.yaparsa yine mach3 yapar.bence bunlara kafa yormak yerine yeni icatlar yapmak lazım.veya mach3 gibi programların eksiklerini bulup o eksileri tamamlayan bi pro.veya yeni bir makina yeni bir buluş.ilginç fikirler .ben bu konuyla ilgili bir konu açmayı dpşpnüyorum .ilginç uçuk fikirlri olanları buraya beklerim.makina olur program olur her ne olursa olsun.
 
yahu kardesim iyi güzel hos diyosunuzda elin adamı yapabiliyorsa bizler neden yapamıyalım,ha dersinizki boş is hazır yapılmısı var niye ugrasıyorsunki?.iyi güzelde iş sadece iki üc tane motora hareket vermekle bitmiyorki.adam yazmıs illada gcode kullanacaksın,bende var plt veya dxf veya hpgl.diyelim ticari bir ürün yapıyorsun.satarken sunumu diyecen buraya gir burdan buna dönüstür bunu buraya kopyala ondan sonra calıstır.kim alır bu makinayı.iki tane harici is yaptıracaksan gcodun icine manuel eklemeler yapman lazım.
Etrafınıza hic baktınızmı,spesial bir makianada yada ticari amacla yapılmıs bir makinada mach3 kullanılıyormu.
kazım kardesime cevaben dediklerine katılıyorum.belki bos iş olacak ama ben başkalarının yaptıklarına bagımlı kalmayı pek sevmiyorum,ayrıca dediginiz gibi makina + elektronik + matematik zekama güveniyorum.belki yapamıyacak olsamda benim ne eksigim var elin gavurundan kafasııyla ugrasacam.benim kafa yapımda hicbir emek yerde kalmaz mutlaka meyvesini bir yerde yersin.
iki eksenli enterpolasyon pc yazılımı ve pic ile olan kısımlarını hallettim gibi,şimdi tangential kontrol kısmıyla ugrasıyorum.yapmaya calıstıgım makina iki eksenli acısal kontrollu kesim makinası.yinede degerli fikirleriniz için teşekkür ederim.ben sadece baska çatlak varmı diye merak etmiştim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,073
Mesajlar
923,025
Kullanıcılar
451,359
Son üye
Ellidokuz

Yeni konular

Geri
Üst