Mach3 Kendi kendine Sıfırlanıyor

İnternette bazı videolarda mach3'ün win8.1 ile sorunsuz çalıştığını gösterselerde bende birkaç kez mach3 programı kendi kendini sıfırladı. Bende win7 32 bit kurdum. Şimdilik farklı bir sorun ile karşılaşmadım.
 
Win7 32 bit de sikinti yasadim 3 gun once bende kurmustum mach3 ayar dosyasini attim ayni ayarlarla hic oynamadan ama motorlarda takilma gibi bir ses duydum. Hemen xp ye gectim sorun duzeldi win7 ye guvenmeyin derim
 
Win7 ile sorunsuz kullandım. Şükür bu zamana kadar hiç bir sorun olmadı. 3 yıl kadar PCI Paralel Port ile kullandım. Masaüstü bilgisayarda paralel port yoktu ondan aldım taktık sorunsuz çalıştı hala çalışır taksam. Win8.1 olmasından mı bilemiyorum ama mach3 programı birkaç kez ayarlarını sıfırladı kendi kendine şimdi bir sorun yok.
 
Merak ettiğim başka konu var. 1 haftadır Akz250 usb kontrol kartını kullanıyorum. Makine çok ciddi anlamda değişti çalışma karakteri olarak. Paralel port ile çalışırken ki halini kıyasladığımda kararlılığı net hareketleri ve gücü ile asıl şimdi iş yapar hale geldi. Sadece kontrol kartı değil ayrıca 24 volttan 48 volta geçiş yaptım :)

Paralel port interface kullananlar makinelerinin çalışma karakterinden -gidişi gelişi malzemeyi işleyişi- memnun mu ? Yoksa bir eksiklik hissediyorlar mı ?
 
varsa işlediğin parça kalite olarak göster de kıyas yapalım.
toshiba sürücüler ile de gayet düzgün iş çıkaranlar var aramızda
 
varsa işlediğin parça kalite olarak göster de kıyas yapalım.
toshiba sürücüler ile de gayet düzgün iş çıkaranlar var aramızda

Doğru dedin abi direkt görsel olarak aradaki fark şöyle diyemem ama malzemeye girerken kesim sırasında falan görsel olarak -belki de psikolojik :)- daha sağlıklı çalıştığını hissetmeye başladım :)
 
şimdi senin kartın yani akz sadece aracı bir kart
öteki türlü lpt port direk sinyalleri sürücülere aktarıyor.

akz ye de toshiba sürücülerinden bağlayabilirsin
 
Çok değişken var
Sen de bu farkı yapan 24v tan 48v geçmen tekrar tak 24v bak neler oluyor
 
Ne kadar ekmek o kadar köfte:)
Step sürücüler diyelim 80v ile de çalışıyor 48v ile beslersen ona göre sana verimlilik sağlar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,432
Mesajlar
926,684
Kullanıcılar
451,984
Son üye
Gandalf The Grey

Yeni konular

Geri
Üst