Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yeni bir soru ile karşınızdayım. Şimdi makinemin işleme ölçülerini Homing/Limits ayar sayfasında giriyorum

X= -410 / +410 *Tüm eksenler için SLOW ZONE değerini 5 yaptım. AUTO ZERO seçeneği işaretli ( yeşil tik yani )
Y= -355 / +355
z= -75 / +75

Sonra malzeme işlemek için RESET tuşuna basıyorum ama Bazı ayarların eksik olduğunu söylüyor ve program çalışmıyor. Konuyu okudum araştırdım ama çözemedim yardımcı olur musunuz ?
 
Limit tanıtıyorsan makineni ilk açtığında home yapacaksın. Yazılımsal limitleri de aktif etmek için ana ekrandaki SoftLimit tuşunu açacaksın. (Yeşil olacak yani)

Ayrıca önce + sonra - değerlerini yazacaksın. (SoftMax sütunu + olarak, SoftMin - olarak)
 

Teşekkür Ederim Gökhan Abi Peki illaki home yani 3 eksen içinde sabit bir sıfır noktası tanımlı olmak zorunda mı ?
 
Sabit sıfır noktası yani Home pozisyon yapabileceği nokta olacak ki home yaptığında makina koordinatları o noktayı Sıfır olarak tanımlayacak. Sonra yazılımsal limitleri belirlediğinde o home noktasından sonra limitini bilecek.

Yani en azından SoftLimit kullanmak istiyorsan eksenlerinin home noktaları olmalı.
 

Hımm yoksa limit swich kullanılmalı. Durum anlaşılmıştır tekrardan teşekkür ederim
 
Bugün yeni motorlarım elime ulaştı. 4 kablolu 3N'luk Nema23. Gerekli bağlantıları yaptım sadece X ekseni motorunu taktım. Hem program klavyeden verdiğim komutlara cevap vermeyip eksen değerlerinde değişiklik olmuyor. Shift+ Tab tuşu ile manuel kontrol sayfasını açıp fare ile komut verdiğimde eksenler çalışıyor görünüyor ama bağlı olan motor çalışmıyor. Pin port ayarlarına baktım farklı bir durum yok. Sorun ne olabilir yardımcı olur musunuz ?
 

Dün kurcaladığımızdan olsa gerek çalışmaması. Restore setting deyince düzeldi ayarlarımı kontrol ettim bozulan yerleri düzelttim çalışmaya devam ama yeni bir sorum var.

Step motorları takıp boşta program yükleyip çalıştırdım. Step motor yavaş gittiği noktalarda dönüyor ama hızlandığı anlarda içinden dönüyor bu normal midir. Önceki motorlarda böyleydi ama makineye takınca böyle bir sorun olmuyordu.
 
TB6560 üzerindeki amper çözünürlük vs. ayarlarını kontrol ettin mi?
Ayrıca steps per unit ayarların doğru mu?
 

"Hızlandığı anlarda içinden dönüyor" nedir? Neyin içinden dönüyor!
Bunu tam olarak açıklarmısın!...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…