Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence bizim tek eksiğimiz girişimcilik ve Türk malının marka olmayışı. Bu yazılımı, satımı, elektronik, mekanik vs tüm özeliklerini tek başımıza yapmaya kalkarsak işin içinden çıkamayız ancak. Ancak yazımını yazılım şirketine, kart tasarımını elektronik üretim şirketine yaptırırsak ve doğru pazarlama planı yapılırsa bence piyasada tutma ihtimali yüksek.
Burada birtane robot imalatı yapmaya çalışan şirketimiz var ancak onunda imkanları Amerikan şirketleri kadar iyi değildir, Bence eldeki olanaklarla birşeyler yapılbilinir.

Eğer biz zor diye düşünüp piyasay girmezsek sonsuza kadar ABD ye muhtaç kalırız ve hiçbir zamanda Türk malını kaliteli yapamayız.
 
Akınsoft , Konya daki muhasebe programlarından bildiğimiz akınsoft mudur ?
 
Evet bence bu işe el atılırsa bu piyasadada yer edinirler ve bunlar gibi daha çok şirket çıkabilir.
Bence vaz geçilmemeli vazgeçmek bize yakışmaz.
 
Akınsoft la bir kaç işim oldu.
Mersin de damla boru tesisi kurarken sahipleri muhasebe programı arıyorlardı.
Logo meşhurdur ama çokda gıcık bir program ve şirkettir.
xp sevmez 98 kurdururlar , bir tatil günü pc göçer yeniden kurmak istersiniz muhatab yoktur falan filan belki , sonradan düzelmiştir.
Bu işlerden anlayan arkadaşlarla olan sohbetlerden duyduğum akınsoftu önerdim.
Bir şekilde bulduk kurduk , muhasebecileri denedi beğendi.
Almak istedik Mersin temsilcilerini yolladılar.
Yanlış hatırlamıyorsam 2500TL üstü bir fiyat istediler.
Ya başka buluruz ya da uygun fiyat gibi tüccar söylemlerinden sonra 1200 gibi bir rakamda anlaştılar ve aldılar.
Bu sıralar başka bir başlıkda da tartışıldığı gibi , elbette ayakta kalmanın ve itici gücün cazip tarafları olmalı ki çalışmalar devam etsin.
Ama firma sahibinin o yıl aldığı yatkatoto masrafının hemen anında çıkarılması mantığı , nihai tüketiciyi başka yollara yöneltiyor.
Ya daha ucuz çözüm ya da illegal çözüm.

Örnekde verdiğim muhasebe programlarının ücretsiz açık kaynak olanlarıda var 100TL ye olanlarıda var ticaret odalarınca sertifikalı 500 tl olanlarıda var.
Birini diğeri ile kıyaslamıyorum ama benzer oldukları kesin.
Fiyatları ise hiç benzemiyor.
Akınsoft ya da benzeri , programcılık alt yapısı olanlar için elbette basit ama cazip olmayan sahalar her halde ki , ilgilenmiyorlar.
Oysa mach3 programı tüm dünyada en çok kullanılan cnc programıdır.
Sadece TR değil , yurtdışında benzeri programlarda aynı zamanlarda yola çıktı , ama bunu yerini alamadılar.
Turbocnc dosdan öte gidemedi.
Kcam işlemci düşmanı , ama dxf işlemekde usta gibi...
Son yıllarda bir çok usb den kendi kartı-programı olan yazılım , ama ....

Bu programı kullandığımız değişik yerler var.
Kesinlikle yabana atılamaz.
Okullardan çıkan bebelerin iş bilmeyenleri dahil çalıştıracak eleman yetişmiyor mevcut makinelere.
Yıllar önce gördük ve öğretmeye yetiştirmeye gayret ediyoruz , elbette kolay iş değil.

Umarım temennileriniz gerçek olur...
 
Akınsoftun birde internet cafe programları var satılıyor ve kullananlarda memnun olarak biliyorum.
F-16 uçakların dost düşman ayrımı yapan yazılımını değitirmek istenirken aselsan mühendisi öldürüldü ve üstü kapatıldı biliyorsunuzdur. Anacak şimdi bu yazılım bitti ve israil uçaklarını vurabiliyoruz. Eğer vazgeçseydik bu işler bitmeyecekti ve daha kötü sonuçlar çıkacaktı.
Elektronik ve bilgisayar sektöründe piyasada yer edine bilmek için vazgeçmeyip çalışmaları arttırmamız gerekiyor.

Yerli üretime değer verelim yerli üretim bizim üretimimizdir.
 
Son düzenleme:
Selamın Aleykum hayırlı geceler oncelikle.... benim şöyle bir sorunum var ama çıkamadım işin içinden.... step per sayılarımız düzgün bir şekilde işliyor... mesela 396mm daire çizdiyoruym bir köşesinde illaki 1mm oynuyor.. ara sıra bu toplam 1.5mm de denk gelebiliyor idealmidir bilmiyorum ama sürücüden de 2000 pulse göndererek yaptım bu değerleri... m860 leadshine marka... bu oran küçük çaplı dairelerde daha belirkin çıkıyor bazende ovalimsi tarzında.. ben bu sorunumu nasıl çözerim acaba ?rampa ayarlarını tam denk getıremedim... diye düşünüyorum çünkü belli bir kısımda güzel gidiyor sadece y+ ya giderjken hızlanıyor bunu nasıl düşürebilirim yada düşürdüğüm zaman işim hallolurmu ?....bir de bu boştaki hız formulu dogrumudur bilmiyorum..... 35000hz/stepx60= velocity ayarına denkmi gelir acaba... bu motor tunıg ayarındaki dengeyi nasıl sağlayabilirim... bakıyorum forumllarda herkez step ayarı 200 geliyor diyor ama benimkiler maalsef gelkmiyopr... kremiyer dişli kullanıyorum... by arada.... bu sorunumla ilgili olarak yorumlarınızı bekliyorum.. şimdiden sağolun....
 
slm ben mach3 ü kullanmaya başladım kısa süredir benim sizden isteğim şu yardımcı olursanız sevinirim. ben makinaya bir kordinat versem makina işini bitirince orada dursa işe başladığında ise parça sıfırını görebilirmi? örneğin x-30 y-50 z200 bu sipindle nin sabit konumu olsa ben parçayı x0 y0 z0 (tabladan 0 alınmış olacak şekilde)noktasına sabitlesem olurmu? birde mach3 te birden fazla istasyon kurup makinaya nasıl sürekli tur attırabilirim?
 
s.a Mehmet abi senin diğer ratafa yazdım ama herhalde artık cevaplamayı bıraktın.. ben genede sansımı denemek ıstıyorum bılmıyorum sızı kım kızdırdı ama... maıl atacagım ancak maıl adresınızıde bılmıyorum... benım sorunum sadece daıre cızmede.. backlash ile bir kaç değer girdim.. şöyle ki 90 capında bir daire çiziyorum backlash yapmadan önce değerler genelde 2 mm felan atıyordu. ( step per ayarlarında bir sıkıntı yok ne verirsem onu gidiyor kare felan 10 numara çiziyor) neyse backlash da da x y ve koseden koseye olctugumdekı rakamları birbirden cıkartıyorum ona göre değer girmeye çalısıyorum ancak bu seferde köşeleri tırtıklı çıkıyor.. nedeni nedir hocam acaba ?CV feed rate tide diğer arkadaslar 2000 e cıkartırsan ıyı gelır demıstı ama maalesef birley değiştirmedi...nerede hata yaouyorum hocam ? kafayı yıyecem artıkın... buradaki backlash value degerını yuzde olarakmı hesaplarız mesela bunu hesaplamayı gösterebilirmisinşz hocam ? saygılar....
 
Söylediğiniz gibi Mehmet Abi artık forumda bulunmuyor. Olsaydı kesin cevaplardı :)

Kazım Abi de görünmüyor :)

Boynuz kulağa geçermiş derler. Dün step ne diyenler bugunün ustası oldu. Çok da iyi oldu. Hepimiz çok şey öğrendik. İlla ki size de cevap veren olacaktır.

Selamlar.
 
2 Sorum var.

1) Bilgisayara format çekip yeniden mach3 programını kurdum. Gerekli ayarlarlamaları yaptıktan sonra klavyeden komut verdim. 3 eksende her defasında zıt yönde komutlar vermeme rağmen hep aynı yöne gidiyor. Yani 3 eksen içinde - yönde komut versemde hep + yönde hareket ediyorlar. MDI ile komut yazdım yine aynı. Gcode yükledim çalıştırdım yine aynı.

2) Bu sorumda eksenlerin malzeme işleme sırasında takılarak ilerlemesi. Çok farklı Gcode yükleyerek denedim hepsinde de sonuç aynı. Kodu yükleyip başla dediğimde 3 eksende takılarak ilerliyor. Gerekli noktalara gitmek için hareket ettiğinde sürekli durup durup kalkıyor. Kartın üzerindeki ışıklarda araba sinyali yanıp sönüyor. Her yanıp sönmede eksenler durup durup kalkmış oluyor.

Hala yardım edecek birileri kalmıştır inşallah. 1 haftadır çıldırdım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,063
Kullanıcılar
451,369
Son üye
fthctn

Yeni konular

Geri
Üst