Makara acma

Bunun gibi yada benzerini kullanan varmi
Memnunmu

Ekli dosyalar

• images (36).jpeg
    images (36).jpeg
    8.9 KB · Görüntüleme: 29
  • 770aecbe2bf1c9b.png
    770aecbe2bf1c9b.png
    229.2 KB · Görüntüleme: 29
makara kenarları düzgünse çalışır. makara bitip sonlara gelince hafifler. hafiflerse raydan çıkabilir.

@ kesmez usta doğru söylüyor, makara bitmeye yakın çıkar durur. onun yerine demirciye 2 tane V yaptır borunun birini makara göbeği geçecek kadar olsun diğeride borunun içine geçecek olarak kaynak yaptır. önce makara göbeğini geçirirsin, diğerinide borunun içine, hem seyyar olur hem de kolay

Screenshot_20210928-213626_Photos.jpg

Makara açılma hususu ile şöyle bisey diyecektim. Acikcasi tam konuyu anlamadım ama. Bizim okulda doner sermayede bu torna uzerinde çalışıyorum. Torna gozukmuyor gerçi:). Bu kisim torna uzerinde bulunan makara. Bu direnç telini tornada 20 25 cm seramik boru üzerine boydan boya sarıyoruz. Uclarini kelepce ile sabitliyoruz. (Reosta uretimi için. Su klasik , raylı, 10ohm 5A olanlardan uretiyoruz). Telin çok gergin bir sekilde sarilmasini istiyoruz. Bu yüzden makara govdesine bagli sikistirma kollari var. Onde sagda ve solda 2 adet goruldugu gibi. Makaraya surten Uclari plastik. kollari ne kadar sikarsak makara daha sert oluyor. Öyle bir mekanizma belki isinize yarayabilir diye paylasmak istedim :).
Screenshot_20210928-214852_WhatsApp.jpg

**edit:Galiba ben yanlış anlamisim kusura bakmayın **

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 81921
Makara açılma hususu ile şöyle bisey diyecektim. Acikcasi tam konuyu anlamadım ama. Bizim okulda doner sermayede bu torna uzerinde çalışıyorum. Torna gozukmuyor gerçi:). Bu kisim torna uzerinde bulunan makara. Bu direnç telini tornada 20 25 cm seramik boru üzerine boydan boya sarıyoruz. Uclarini kelepce ile sabitliyoruz. (Reosta uretimi için. Su klasik , raylı, 10ohm 5A olanlardan uretiyoruz). Telin çok gergin bir sekilde sarilmasini istiyoruz. Bu yüzden makara govdesine bagli sikistirma kollari var. Onde sagda ve solda 2 adet goruldugu gibi. Makaraya surten Uclari plastik. kollari ne kadar sikarsak makara daha sert oluyor. Öyle bir mekanizma belki isinize yarayabilir diye paylasmak istedim :).
Ekli dosyayı görüntüle 81922
**edit:Galiba ben yanlış anlamisim kusura bakmayın **
Abeyy bu ne
Biz basit taainmasi kolay bi icat ariyoruz

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok
Geri