makine gövde topraklaması hk

elektrikle çalışan ekipmanların bütün metal gövdeleri topraklanmalıdır.

seyyar ekipmanlar (elektrikli testere, matkap.v.s.) mutlaka topraklı prize bağlanmalıdır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
elektrikle çalışan ekipmanların bütün metal gövdeleri topraklanmalıdır.

seyyar ekipmanlar (elektrikli testere, matkap.v.s.) mutlaka topraklı prize bağlanmalıdır.
Yüzeyi metal olan makine ve elk aletler şeklinde düzeltebilir miyiz zira evimizde de matkap kullanıyoruz ucu dışında metal aksam yok fişi de topraksız. @Frtypm Zaten topraklama insan hayatını korumak amaçlı yapılır!
 
hayır düzeltemeyiz Bülent kardeşim :) maktapların fişleri topraklı olmalı.
 
bizim matkapın fişi topraklı değil hiç topraklı fişi olan matkap görmedim sadece tezgah tipi matkap topraklı fişe sahipti...
 
üretici firmalar için topraklamalı fiş yapılması maliyetli oluyor. o yüzden topraklama yapmak istemiyorlar. benzer şekilde kabloların ince kesit olduğunu da görülmektedir.
 
Sahada karşılaştığım bir durum 3fazlı 5pinli bir prize bağlı makinelere için gövde topraklamasına gerek yok denildi. bana mantıksız geldi çünkü 3fazlı 4pinli de olsa biri toprak zaten. hattan gelen toprakla gövde topraklamasının bir alakası var mı?
 
Standart uygulama neyse o uygulanmali sonra ölümlerin sorumlusu bundan kaçamaz bu dünyada yada öteki dünya da hesabıni verir.
Çok mu zor 8mm kablo çekmek topraktan?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,063
Mesajlar
922,937
Kullanıcılar
451,338
Son üye
the_tech

Yeni konular

Geri
Üst