Matkap batarya çalışmıyor ya da şarj aleti şarj etmiyor

Eski iki bataryayı da yeni şarj cihazıyla şarj ettikten hemen sonra bozulması ilginç.
Ölçü aletiniz varsa siyah probu com yazan yere koyup kırmızı probu 1,2 ve 3 ile işaretlediğim noktalara tek tek değdirerek pillerin voltajlarını ölçün bakalım pillerde mi sorun var yoksa bms de mi..
1755155915600.webp

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler, evet bir pazarlama stratejisi gibi.
Einhell marka ama dbk ile aynı bu model.
Eski vidalama matkap bozulunca tekrar aldım.
Eski iki batarya bende kaldı.
Eskisinin şarj aleti 10 v yazıyor
Yenisi 12 volt
Ama bataryalarin hepsi 12 v
eski bataryaları yeni şarj aleti ile şarj edince çalışmaz oldu. Aniden oldu. O yüzden pillerde sorun olup olmadığını kestiremiyorum.
Batarya devre kartında bir sorun olabilir mi diye merak ediyorum.
Olay bu sanırım gayet açık anlaşılır
güzel insan, her üretici kendine özgü kart üretir. bu şarj ünitesi içinde geçerlidir. belki sizin bataryaya uygun voltaj vermedi veya frekansı farklıydı. bilemeyiz. olasılıklara bataryada pil hücresinin ölmüş olması veya bms kartının kendini kilitlemesi diyebiliriz ama kesin şu veya bu diyemeyiz. gerekli ölçümleri yaparak sonuca ulaşabilirsiniz. benim bms kartı bazen kitleniyor, yüksek voltajla dokunuş yapıyorum açıyor. doğrudur yap demiyorum. bataryayı söküp pilleri ölçün ölü hücre var mı görün derim ben.

Eski iki bataryayı da yeni şarj cihazıyla şarj ettikten hemen sonra bozulması ilginç.
Ölçü aletiniz varsa siyah probu com yazan yere koyup kırmızı probu 1,2 ve 3 ile işaretlediğim noktalara tek tek değdirerek pillerin voltajlarını ölçün bakalım pillerde mi sorun var yoksa bms de mi..
Ekli dosyayı görüntüle 117507
Bunu yaptim 2,9 ve 3.05 gibi değerler çıktı

Bunu yaptim 2,9 ve 3.05 gibi değerler çıktı
Kart üzerindeki COM ucunu negatif diye düşündüm fakat bms ile şarj ünitesi arasındaki iletişim (communication) kablosu olsa gerek. Eksi probu aşağıdaki noktaya ya da pil paketinin eksi ucuna değdirerek tekrarlar mısınız?
1755161754997.webp

Kart üzerindeki COM ucunu negatif diye düşündüm fakat bms ile şarj ünitesi arasındaki iletişim (communication) kablosu olsa gerek. Eksi probu aşağıdaki noktaya ya da pil paketinin eksi ucuna değdirerek tekrarlar mısınız?
Ekli dosyayı görüntüle 117508
Tmm bakınca tekrar yazayım

Tmm bakınca tekrar yazayım
Arkadaşlar, bugün batarya tamircisine gittim. Bataryalar bitmiş. Çoğunuzun tahmin ettiği gibi. Herkese teşekkürler.
İçinde 1.5 ah vardı. 2.0 ah taktı. Fiyat işçilik dahil 450₺

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,238
Son üye
Jake8Kay444

Yeni konular

Geri