ustura_kemal
Üye
Ve gelelim Mach3 ün son ayarına Config>Spindle Pulley isminden de anlaşılacağı gibi kasnak seçimi.Max Speed yazan yere spindlemizin max devrini giriyoruz.Burda dikkat etmemiz gereken spindlemiz direk motoramı bağlı? Genelde bizim routerlarda spindle motorla bir oluyor bunun içinde ratio yu 1 seçiyoruz eğer spindlemiz direk motora bağlı değilde dişli veya kasnak ile motora bağlıysa spindle devrinin motor devrine oranını bulup ratio kısmına girmemiz gerek.Kısaca bi örnek vermek gerekirse vfd den manual olarak spindlenin devrini 500 olacak şekilde ayarlayalım (devri tacometre yardımıyla ölçelim) yani kalemimiz 500 rpm de dönüyor bunu bir yere not alın sonra motor şaftı 'nın devrini de ölçelim oda 1800 olsun yani 500/1800 =0.27 bu spindle ile motor arasındaki devir farkının oranıdır.Bunu diğer kasnak seçimleri içinde uyguluyoruz bu sefer menuden pulley 2..3 die kaçtane manual devir ayarı varsa ona göre tek tek ayar yapıyoruz.Sonradan kullanmak istediğinizde spindleden hangi kasanağı seçtiyseniz mach3 current pulleyden kaydettiğiniz kasnağı seçmelisiniz.
Son Adım Kalibrasyon
Ben kalibrasyonu şu şekilde yaptım mach3 ten spindleyi 18000 devre aldım(motor 300hz max 18000 devir) frekans 285 civarı çıktı pwm çevirici devrenin üstündeki kalibrasyon potuyla oynayarak çok hassas bi şekilde tamda 300 hz geldiğinde bıraktım ne eksik ne fazla çevirdim potu sonra mach 3 ten devri 9000 e yani yarısına düşürdüm okuduğum hz 157 idi 7 hz lik bi fazlalık var üç aşağı 5 yukarı çok önemli değil,düşük devirde mesela 150 devre aldığımda hz 0 landı bunuda mach3 de spindle ayarlarından pwm i 500 den 250 ye düşürdüm o şekildede şu an kullanmaktayım.
Son Adım Kalibrasyon
Ben kalibrasyonu şu şekilde yaptım mach3 ten spindleyi 18000 devre aldım(motor 300hz max 18000 devir) frekans 285 civarı çıktı pwm çevirici devrenin üstündeki kalibrasyon potuyla oynayarak çok hassas bi şekilde tamda 300 hz geldiğinde bıraktım ne eksik ne fazla çevirdim potu sonra mach 3 ten devri 9000 e yani yarısına düşürdüm okuduğum hz 157 idi 7 hz lik bi fazlalık var üç aşağı 5 yukarı çok önemli değil,düşük devirde mesela 150 devre aldığımda hz 0 landı bunuda mach3 de spindle ayarlarından pwm i 500 den 250 ye düşürdüm o şekildede şu an kullanmaktayım.