mekik sensörü_

sahinler64

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
40
merhaba arkadaşlar. benim bir konuda bilgiye ihtiyacım var. bu gün bir dokuma tezgahı söktüm. üzerinde mekiğin gelip gittiğini kontrol eden bir sensör vardı. sensörü söktüm çıkış kabloları mavi - kahverengi ve şase (şase kablosu üzeri izolesis çıplak kablo) bunun çalışma mantığı ve bağlantısı konusunda bilgiye ihtiyacım var. bu sensör nasıl çalışır hangi ucuna +, hangi ucuna - vermeliyim ve hangi ucundan ne şekilde (metale sürterekmi) çıkış alabilirim. normal iplik sensörlerinde kahverengi +, mavi -, siyah çıkış olarak biliyorum. ama bunda siyah yok.

sizden bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum.
 
senin kullandığın sensörde bence kontak dönüşü yok. o çıplak dediğin kablo onun şiltidir. sen direk kahve+ mavi- yap. şiltide toprakla.
 
Muhtemelen Reed Kontaktır, yani metali algıladığında Kahveden Maviye Kontağını açar. Ama en mantıklısı sensörün kodunu görebiliyorsan datasheete bakmak.
 
Merhabalar
soktugun makinennin modelini yazarsan sana yardımcı olabilirim anlattıklarından SULZER gibi dusunuorum ama baska modelde olabilir.
yazarsan yanıtlıyabilirim
kolay gelsin
 
ewt kardeşim sulzer marka. ve birde bunun atkı koptu (piezo sensörü) sensörü arızalı. bunun yerine kullanabileceğimiz bir başka sensör bulamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,201
Mesajlar
924,197
Kullanıcılar
451,560
Son üye
mertcan5657

Yeni konular

Geri
Üst