Mesleği bırakma noktasına geldim

haklısın sonay hocam malesef öyle :(
 
evet arkadaşım hakılsın. 11 kwlık motora 7.5 luk inverter takan, 11 kwlık motora direkt yol veren, kaçak akım koruma rölesini sigorta sanan, 7.5 kw lık elektrikli şofbene 2.5luk kablo çeken, arkadaşlarımız olduğu sürece bu meslek ne ayaklar altından kalkar nede iş yaptığımız bize işimizi tarif etmeyi bırakır.
 
Ortam ve şartların bozukluğundan yakınmak bir maraton koşusunda atletin ya havada yağmurlu soğuk, dün gece uyuyamadım yorgunum, ayakkabımda sıkıyor,rakiplerden doping yapan var v.s. türünden yakınmasına benzer. Şartlar kolay kolay değişmez oyunu kuralına göre oynamayı bilmek gerek, tam donanıma sahip olmak, idman yapmak gerek.
Siz kendi donanımınızı geliştirdikçe, dürüst oldukça, iş arayan değil, aranan eleman olmayı başardıkca çalışma şartlarınında iyileşeceğini göreceksiniz.10 senedir çalışıyorum patronum babam gibi iyi bir iş buldum ama gidemem ihanet edemem mantığını bırakın profesyonel düşünün. Ayrıca bu işler kader kısmet işi, moralinizi bozmayın.
 
Forumda başka konu başlığı altında da bu konuları tartıştık. Fakat işveren, işçi ve müşteri (bazen daha da fazla) tarafları olan bu tür işler, insanları ister istemez sıkıyor. Herkes kendi açısından bakıyor. Gerçeği değil görmek istediğine (şartlanarak, belkide alışkanlıklardan) bakan insanlar hayatı eziyete çeviriyorlar. Ucuzu iyi zannediyorlar. Kaliteden kaçıyorlar. Günübirlik yaşamayı hayat felsefesi haline getirmişik. Kendimiz için bile iyi birşeyler istemeyi kendimize reva göremiyoruz. Çok karamsar oldum galiba...
Gelecek güzel olacak...
 
şimdi devlet kursiyer işçi olayını çıkardı ve günlük 15 liraya çalışıyorlar tam üç ay sonra asgari ücret vericekmiş özel sektörün ekmeğine hep yağ sürüyor devlet bir de bu kursiyer işçilerin hepsi meslek yüksek okulu mezunu soruyorum başka iş bulamadınızmı okuduğunuz okul ile yok diyorlar mecbur kaldık diyorlar
 
evet arkadaşım hakılsın. 11 kwlık motora 7.5 luk inverter takan, 11 kwlık motora direkt yol veren, kaçak akım koruma rölesini sigorta sanan, 7.5 kw lık elektrikli şofbene 2.5luk kablo çeken, arkadaşlarımız olduğu sürece bu meslek ne ayaklar altından kalkar nede iş yaptığımız bize işimizi tarif etmeyi bırakır.

haklısın hocam çok haklısın... klemense ölçü aleti diyen neler neler.......
 
evet şimdi işkur teşvik amaçlı meslek edindirme kursları açtı evet bir nebzede ols aişsizlere bir umut oldu fakat bundada sıkıntı çok herkes o kurslara almıyorlar özürlüolan bir adamı almıyorlar mesela bunun gibi...v.s..
 
2 kez dükkan kapttım. Her seferinde çalışarak battım... İş yokluğundan değil, iş becerememekten değil... Tahsilat yapamamaktan battım...
Halen bazı müşterilerimin işlerini yapıp geçiniyorum. Hatta dükkansız, elemansız çok daha iyi geçiniyorum...
Maaşlı düzenli bir işim olsun da istiyorum aslında ama, piyasadaki ücretler malum...
Allah hepimizi dürüst insanlarla karşılaştırsın... Gerisini biz yaparız zaten...
 
istanbul esenyurt bölgesi için soyluyorum elektrik direğine 15 tl cıkan adam olursa daha cokk meslek bırakırız : ) vergi ödüyormun hayır bagkur ödüyormusun hayır ne olcak sonun allah yardım eder diyip geciyorlar 15 tl direğe cık birileri yardım eder doğru : )
 
Arkadaşlar kimse işini bırakmasın nedenine gelince bu ülkemiz 5 sene içinde teknikadam ihdiyacı içinde olacak çünkü durum bu mesleginize sahip çıkın ve kıymetini bilin kimseye aldırış etmeyin adı üzerinde teknikadam
 

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,828
Kullanıcılar
451,315
Son üye
gurbgurb

Yeni konular

Geri
Üst