Mini CNC Router

Bunlarda Benim CNC min resimleri Kontrol kutusunuda kendisine kestirdim.

Net Keser 80 x 80 CM
Hassasiyet 5 mm / 400 adım = 0,0125 = 12,5 micron
Net HIZ Dakikada 700 mm (X ve Y) Z için 900 mm
Tüm hareketli aksam Otomasyon malzemesi ve Sigma profil .. Tabla değiştirilebilsin diye MDF
Kontrol ünitesi kendi imalatım olan Sürücülerim.
 
Merhaba, Turgut94 beni eklersen görüşmek istiyorum sizinle
selamlar...
 
selamun aleyküm
Mesajı yazan arkadaştan 240tl değer biçtiği malzemeleri açık olarak yazmasnı rica ederim. İskeleti olmadan step devreleri motorları kızakları ile ne stiyor ?
Bu tasarımda iskeleti tahtadan yapmak hassasiyeti belirli oranda etkiliyor olsa gerek. Hafif işlerin dışında aynı iki iş arasında fark görülebilir. Üst kafa kısmının da kızağa göre ağırlık merkezine konmamış olması da bir eksiklik olarak göründü.
Hayırlı günler dilerim.
 
kuluçka makinasındaki tabloları 4 saat aşağıda 4saat yukarıda tutmam gerekiyor.step motorla bunu yapabilirmiyim.kaç kablolu step motor almalıyım
 
12.5 mikronluk bir hassasiyat 0.125 mm eder ki buda yuksek bir degerdir ayrıca mdf kullanmışın konstruksiyon icin motorun hızlı ilerlemesi ve ani duruşlar ile momentten dolayı titreşimler sallamalar ve işte bozulmalar meydana gelecektir ayrıca pirinc burclara eğer rayba çektirmediysen ki zannetmiyorum öyle bir işleme tabi tutulduğunu bu makinanın hassasiyeti 0.5 mm lere kadar iner hassasiyet konusunda pekte maharetli sayılmaz eğer konstruksiyon hariç motorlarda dahil olmak üzere elektronik aksama bir fiyat istersen görüşebiliriz , yazılım olarak mach 3 v19 kullanıyorum bu konuda sana da yardımcı olabilirim (proğramın türkçe yamalısı elimde mevcut)
 
MDF mini cnc basit işlerde kullanmak ve üzerinde ayarlar ve acemiliğimi atmak için bitirdim ve ucuz cnc yapmak isteyenler için 240 tl den satmayı planladım.
tabiiki burçların prinç olması ve vidalı milin 1.2mm hatvesi olması dolayısıyla makine hem yavaş çalıştı hemde istenilen hassasiyeti vermedi.Bende bu modelden vaz geçtim.ama elimde,5-6 tane yapacak kadar malzeme kaldı.Şimdi daha hassas aluminyum bir model bitmek üzere.belki bitince satacağım fakat fiyatı 1000 tlnin üzerinde olacak.Çünkü daha hassas malzemeler kullanınca maliyeti de haliyle yükseliyor.

___

Bu mini cnc de kullandığım step sürücüsü TA8435 li, daha evvel şemasını paylaştığım devrenin düzeltilmiş şekliyle tekrar çizerek uyguladım.Devre problemsiz çalışmakta ve alan kişilerin de hepsi memnun.Sürücü devresinden serigrafla miktarlı olarak bastım ve montajını yaptım.İsteyen olursa boş plaket veya montajını kendileri yapmak isteyen olursa kit halinde yollayabilirim.İrtibat kurmak isteyenler mesaj atsınlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu Mini cnc routeri ticari olarak seri halde yapmayı düşünüyorum.
Fiyatı da 240 TL gibi bir fiyata vereceğim. (step motor hariç)
Miller 16 mm transmisyon çeliği kullanıldı,prinç burçla da hareket sağlandı,vidalı mil için de paslanmaz kromdan yapılma vidalı mil kullanıldı.
Tabla 60 cm x 40 cm ,ve şase mdf kullanıldı . Z ekseni sert pvc kullanılarak yapıldı

Merhaba, bunu almak istiyorum nasıl alabilirim?msn deyim şuan eklerseniz görüşelim
 
Merhaba, bunu almak istiyorum nasıl alabilirim?msn deyim şuan eklerseniz görüşelim

Proxxon Mf70 mini freze aldım birtane onu cnc ye çevireceğim, onun için mekanik ile ilgili alım isteğim iptal olmuştur,ilginize teşekkür ederim....
 

Konu içerisinde çok fazla msn ve mail adresi paylaşılmaktadır.Lütfen bunun yerine kişiye özel mesaj atınız.
 
turgut kardeş kullandığın parçaların net ölçülerini verebilirmisin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst