monofasede nötr yerine toprak

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
arkadaşlar monofesede diyelimki koruma amaçlı tohprak ucuda koyulmus fakat benim canım istedi nötr yerine toprak kullandım nötr bantlardım çektim kenara ne olur mesela 1 lambanın 1 anahtarla kontrolünde yani lambaya toprak verirsek ne olur belki size saçma gelebilir ama ben daha yeniyim elektrikçilikte sormak zorundayım bunları =)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kaçak akım röleleri çalışmadığı için koruma düzeyi düşük olur. Toprağa giden bütün akımlar trafoda yıldız noktasına geri döneceği için işletme topraklaması fazla yüklenir. Yük koruma topraklaması ve işletme topraklaması topraklama dirençlerinin değerlerine göre gerilim düşümleri kritik değerlere ulaşabilir.
 
peki nötr üde toprak niyetine kullanırsak korumada değisikli olurmu veya benim bu devrenin olumsuz yanı olusurmu
 
Söyle bir sistemden beslenen cihaz toprağa çok düzgün temas etmiyorsa (örneğin kuru kalebodur üzerinde duran bir çamaşır makinası) ve cihaz üzerinde faz-gövde hatası oluşursa kaçak akım rölesi bunu algılamaz ve cihazınızı koruyamazsınız.

Siz de faz ile cihazın gövdesi arasında kalırsanız çarpılırsınız ama kaçak akım rölesini bunu da algılamaz.

Bir hata sonucu nötr gerilimi artarsa cihazların gövdesine değdiğinizda çarpılabilirsiniz.
 
ali rıza bey, bir şeyi de bilmeyin ya:)
şaka bir yana sizi takdir ediyorum.elinizden geldiğince her soruya en doğru cevapları karşınızdaki insanın da anlayabileceği şekilde hatta şekillerle anlatıyorsunuz. gerçekten tebrik ederim sizi:)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,438
Mesajlar
926,749
Kullanıcılar
451,990
Son üye
selahattink0c

Yeni konular

Geri
Üst