Mosfet koruma

10us içinde kapatirsan Mosfet patlamadan kurtulur. Ama dirençli yöntemi de uygularsan
Desaturation protection içeren driver kullanman lazim. A316j mesela
 
Son düzenleme:
akım sensörü olabilir ama mosfet pahalı değilse Allaha emanet bırak birde daha çok dayansın istiyorsan heatsink tak termal macunda sür tabi iyi çalışmalar
 
Mosfetin bagli oldugu devre nedir bilmiyorum ama biz bir devre ile ugrasirken guc kaynagi olarak o devrenin ihtiyacindan fazlasini verirseniz kisa devre aninda yanmasi kacinilmazdir.

Bu nedenle akim sinirlamali bir guc kaynagi ile test yapariz. Kisa devre aninda cok yuksek akim yerine limitlenen akim ile guc kaynagi cikis voltajini kısarak daha buyuk hasar oluşmasını engeller.

Sizde akim sınırlamalı bir guc kaynagi ile denemelerinizi yapabilirsiniz.
 
Sayın serkan_48 bu söylediğiniz çok mantıklı söylediğinizi araştıracağım teşekkür ederim.
 
Kısa devreye karşı tristörlü bir devrede yapılabilir. Kısa devre anında tristör iletime geçip röleyi enerjilendirir. Rölenin NO bacağına kırmızı LED takarsınız. Hem görsel uyarı olur hem de enerji kesilmiş olur. Kısa devreyi çözdükten sonra buton ile tristörü tekrar kesime sokup LED'i söndürür ve enerji çıkışı almaya devam edersiniz.
 
bu modülü tüm kartlarda koruma devresi olarak kullanabilirsin sigorta değerini kendine göre belirle çizim biraz zayıf oldu ama anlaşılır inşallah
 

Ekli dosyalar

  • byk01.jpg
    byk01.jpg
    33 KB · Görüntüleme: 41

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,335
Mesajlar
925,452
Kullanıcılar
451,801
Son üye
muhammetkcglu

Yeni konular

Geri
Üst