Motor baglantısı nasıl olmalı ?

Bu motor tek fazlı, kartdan motora giden iki ucu sökun, Sigorta, termik vs ile (6.9 amp. denıyor) koruyarak direkt çalıştırabılırsın.

Ustam iki değil üç tane uç var siyah/kırmızı/beyaz
İkitane de ince beyaz ptc ucu var
Bu motora takacağım kondansatörün
Kapasitesi ne olmalı onu seçemiyorum
NOT: aslında sargıya zarar vermeden uçları açabilsem üçgen bağlantıyı yıldız yapıp 380 ile çalıştırıcam fakat çok sert vernik kullanılmış açma esnasında sargılar zarar görür diyorum

peki o uçları ölçtün mü? biri ana sargı diğeri yardımcı sargı mı?

Ana sargı yardımcı sargı şeklinde sarılmamış.Bildiğimiz sanai motoru şeklinde

Bence uğraşma. O motor ıslak rotorlu motor se sanırım contalarından su kaçırmış. Sargı su altında kalmış. Görünüşe göre yarısına kadar su almış.

O motor sargılarından hayır gelmez. Bence motorunuzun çalışmma nedeni sargı sorunu yüzünden çalışmıyor.
Herşeye destek ama sargı hariç izolasyon desek :).

Normal 220 yi iki uca bağla boşta kalan ucada 8uf ile 20uf arası kondansatör dene amper metre ilede ölç en düşük amper hangisinde denk gelirse kondansatörün odur.

f732442aecf1ae5799c57fef3bf9a6d0.jpg

c5df05813c206d13129e6f05beff4485.jpg

BUNDAN 7 adet kart üzerinde var
Acaba sadece bir adet 68 uf'mi
Yada 7x68=476 uf'mi bağlasam..?

Kardeş sen bobinajcı gibisin yoksa yanlışmı anladım.
Kutupsuz kondansatör bağlayacaksın

Evet, bobinajcıyım kutupsuz kondansatör dediğiniz nedir bilmem ama benim takmak istediğim, bildiğimiz daimi kondansatör

o kondasdörler kutuplu - yada + kutupları birbirine seri bağlarsan kutupsuz olur tabi yarı kapasite olur yani - uçlarını birbirine bağla 34µF 900v olur 7 kondansatör var 4'ünü iki seri ve paralel ile 68µF 900v olarak kullan...
elektronikte yapardık...

Forum istatistikleri

Konular
129,852
Kullanıcılar
452,706
Son üye
nurbay aktaş

Yeni konular

Geri