MOTOR DEĞERLERİ

akarsu

Üye
Katılım
19 Haz 2008
Mesajlar
135
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba ustalar :)
bazen bir biri ile karıstıgımız hp kW cc silindir hacmi alınan motorlardaa bunlara nasıl dıkkat edılmelı hangısının yuksek hangısının dusuk olması bızım yararımıza olur.
iyi akşamlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
motor ne kadar buyuk olursa yani cc si silindir hacmi okadar fazla yakıt tüketir ama güçüde fazla olur kulanılacak içe göre seçilmeli günümüzde yeni çıkan teknolojilerle düşük silindir hacimleriyle yüksek güç üreten motorlar var üstelikte cevreciler ayriyetten güçlendirmek için silindir hacminden başka turbo şarj ve süper şarjlar yaygın motor destekleme üniteleridir turbo şarj motor ekzoz gazından dolar ve motora basınclı eksoz gazı verir bu nedenle dolup turbonun açılması ve motora gazı verebilmesi için gaza çok basılmalı ve belirli bir devirden sonra devreye girmesi muhtemel sistemlerdir super şarjda böyle birsey yoktur arajtan aldıkları elektirikle çalısırlar o yuzden belirli basınçlı gazı motora vermek için devir sınırlaması yoktur araç ilk çalıştı andan ihtibaren devreye girerler ve hiç çıkmazlar bu sistem turbodan + olarak her devirde max gücü sağlar fakat turbo sistemli motorlardan daha fazla yakıt tuketilmesine neden olur sorunuz olursa cevaplarım...
 
0,736 kW=1 hp dir cc ye gelince hacim birimidir. yakıt ile çalışan motorlarda silindir hacimlerini gösterir 1,6 motor dediğiniz1600 cc'dir. 1000 cc 1 litre yapar her zaman büyük cc li motor daha güçlü anlamına gelmez 1600 cc 100 hp motorlar olduğu gibi 1400 cc 170 hp motorlarda vardır teknoloileri önemlidir. daha fazla bilgi için araç motorları ile ilgili yerlere bakarsınız burası elektrik motorları forumudur.
 
Hocam sorunuz araba motorlarıyla ilgili olsa dahi böyle bir cevabı kimse size veremez ki. Eğer elektrik motoru için soruyorsanız yapacağınız işe uygun motor seçmelisiniz. Aynı şekilde araba motorlarında da bütçeniz ve zevkiniz neye uygun ona göre araştırmalısınız.
 
Herkese cevaplar için teşekkürler.
Ben araç motoru degıl bir elektrikçi olarakk bu konularda biraz bılgı almak ıstemıstımm. çit motoru alacaktım ve bu degerler onemlı devamlı karsıma çıkıyor dıye bir sormak ıstedım. tekrar teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,171
Mesajlar
923,910
Kullanıcılar
451,521
Son üye
mccan_

Yeni konular

Geri
Üst