Motor etiket değeri

makina19

Üye
Katılım
2 Haz 2009
Mesajlar
112
Puanları
0
Yaş
44
motor etiket değerindeki akım değerinin yüzde kaçını aşınca motor tehlikeye girer örneğin motor etiketinde 22 amper yazan bir motora 25 amper çekse zararı olurnu kurtarma toleransı var mıdır?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
nominali geçen akım sürekli değilse ve motorun soğuması için zaman varsa bir sorun olmayacaktır.
 
Motor imalatçısının verdiği "servis faktörü" değerine bakmak lazım. Genelde 1,0 ila 1,25 arasında bir değerdir ve motorun aşırı yüklenebilme oranını gösterir. Örneğin 1,1 servis faktörü olan motorlar %10 aşırı yüke (voltaj ve ortam sıcaklığı belirtilen sınırlar içinde kalmak kaydıyla) sürekli maruz kalabilirler. Ancak, bu aşırı yüklenme bölgesini emniyet payı olarak düşünmek gerekir; motor sürekli aşırı yüklenme yapılmayacak şekilde seçilmelidir. Aksi taktirde motorun verimi düşer, ömrü kısalır.
Bunun dışında kısa süreli aşırı yüklenmelere de izin verilir. "Her saatte 1 dakika süreyle %150" gibi. Yine motor imalatçısının verdiği değerlere bakılmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,458
Mesajlar
926,984
Kullanıcılar
452,016
Son üye
kartalerdal67

Yeni konular

Geri
Üst