Motor Kontrolü

mamoste36

Üye
Katılım
18 Eki 2011
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
40
merhaba arkadaşlar.wincc'de yeniyim.start ve stop butonları oluşturdum.Bir de motor seçtim. Tagları I0.1,I0.0 ve Q0.0 olarak ayarladım.yanlarına I/O field seçip tagları ayarladım. runtime konumunda çalıştırdım. Butonları mouse'la kontrolü ayarladım.PLC'yi bağladım ve run konumuna aldım.Ancak motoru çalıştıramadım.Yardımcı olacak arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.Forumda bulamadım.Hep analog sistemler üzerine örnekler var.Basit digital girişlerle ilgili elinde proje olan varsa yayınlayabilirler mi? Şimdiden teşekkürler..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
kardeşim bende yeniyim fakat bildigim kadarıyla sana yardımcı olayım start verdigin i0.1 adresine m10.1 stop ise m10.2 yazarak dene
 
yarın deneyeceğim sağolasın.yalnız neden m10.1 anlamadım.

sonradan bu konuya da çözümü buldum. Kendi sorularıma kendim cevap vermeye devam ediyorum. Allah'tan mühendis değil öğretmenim de bilgiyi paylaşıyorum ..:) plc'de I0.1 ve I0.0 kullanılıyorsa aynen tag olarak scadada kullanamıyoruz. bunun yerine M0.0 ve M0.1 kullandım. Ayrıca S7-200 kullandığım için Siemens PC access kullanmam gerektiğini öğrendim.(tagları atayabilmek için.) S7-300'de direk kullanabiliyormuşuz. Artık istediğim çıkışları çalıştırabiliyorum. Herhangi bir sorun yok. Yakında bazı basit örnekleri öğrenmek isteyenlerle paylaşacağım. Çünkü basit olan şeyleri bile öğrenmek çok zor oluyor kaynak olmayınca.Herkese kolay gelsin..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,950
Mesajlar
921,983
Kullanıcılar
451,139
Son üye
selvioguz

Yeni konular

Geri
Üst