Sn Midnight öncelikle sana da restimi çekiyorum....Neden mi ?
Motor koruma şalteri bu üst resimdekidir daha fazla cevap şekil ve tiptekiler ise en basit olarak
http://www.google.com.tr/images?hl=tr&q=motor koruma şalteri&safe=on&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1345&bih=537 linkinde var... Bu şalterden kaç tane kullandığımı da bilmiyorum sayısı aklımda değil Besilik tavuk çiftliğinin otomasyon işlerini yaptığım zamanlar kullanıyordum.Bu şalterin termik röleden pek bi farklı yanı yoktur.haa kontak uçlarının olmaması termikten farklı noktasını ortaya çıkartır ama bu şalterlere normalde açık ve normalde kapalı olmak üzere iki tane kontak kolonu takılabiliyor...Neyse
Anton22 arkadaşına sorduğum soruyu kendime sormam lazımmış sordum cevabını aldım biliyormuşum...
Evet adam bana mkş demiş ben kalkmış röleden bashetmişim haklısın ama bir kimse de kalkıp neden bunu yaptın dememiş...
Şimdi birisi çıkıpta düşünsün Elindeki motor 22KW sanırım ki epeyce pahalı bir motor olmalı kimse bu motorun yanmasını istemez...
Bir motor yanıyor ise bu motorun yanma sebeplerini ben öncelikle iki grupta incelerim.
1:Elektriksel sebepler.
2:Mekanik sebepler.
Motorun rulmanı bozulmuştur
Elektrik altında kaldığında bir müddet sonra bu motor yanacaktır kimse engel olamaz Taaki elektrikten ayırıncaya kadar.Ve bu tarz mekanik problemleri çoğaltabiliriz...
Fakat motorun fazlarından bir tanesi gelmiyordur Senin motor koruma şalterin bunu hisseder mi ?
Fazlar dengesiz geliyordur Olamaz mı ?
Motor aşırı yüklenmiştir motor koruma şalteri işini yapar yük çok diye enerjiyi keser motoru korur...
Ama bu motor koruma şalterinin kontakları yapışmaz mı ? Kontaktörlerden hiç birisinin kontağı yapışmaz mı?
Diyelim ki kontaktörün kontağı yapıştı... Motora daima iki tane faz yolluyo 3. faz gitmiyo Senin motor koruma şalterin motoru ne kadar koruyacak ( birçok kişi motor ısınacak ısınacağı için termik atacak diyo yada motor koruma şalteri kesecek diyo ben anlamıyorum fazın biri gelmiyo bu motor ne kadar akım çekecek ki motor koruma şalterinin ayar sahasını geçsin de şalter yada termik atsın ? zaten motor 10 amperse termiğin yada bu sözü geçen şalterin ayar sahası tam 10 amperde tutulmaz bir miktar yüksek tutulur fazın biri gelmeyince bu nasıl aşar ve atar ? O atsa bile attıında zaten motor ya yanmıştır yada o dereceye gelmiştir. ENTERESAN )
TMŞ falan demişim Evet dedim Birdefa şu linki inceleyin
http://elektrikariza.blogspot.com/2009/06/ermik-manyetik-tms-salterler.html sonra da
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/toroid-kaçak-akım-rar.28400/ linkinden dosyayı indirip virüs taramasından da geçirip içindeki dosyaları bir defa inceleyin belki ne demek istediğimi anlarsınız...
Bu arada o sözünü ettiğim sizin söyleminizle reklamını yaptığım röleler motorların her faz için çektiği akımları akımların sınırlarını motora giden her fazın var olup olmadığını demoraj süresini bu sürenin ayarlanmasını hata olursa devreyi açıp hata ortadan kalktıktan sonra ne kadar zaman bekleyip tekrar devreye gireceğini gibi bir yığın özelliği barındırıyor.Buyurun siz bildiğinizden şaşmayın ben de bildiğimden şaşmıyorum.
Adamı ezme konusuna gelince Ben kimseyi ezmiyorum sadece şahsıma saldırıda bulunduğu için cevabını veriyorum.Ne kadar ağır cevap yazarsan o kadar ağır cevabı duymayı ve yutmayı bileceksin.Şaka kaldıramıyorsan yapma mantığında olduğu gibi.....
Meraklısına söyliyim MCC panosu yapmadım bağlamadım ne olduğunu da bilmiyorum burada yazarsanız öğretirseniz nedenleri nasılları ile öğrenmekten gurur duyarım...
Ben 600 Kw motor bağladım 300kw motor bağladım yani motorlar ile aram çok çok iyi olmasa da az çok iş yapacak kadar iyidir...