İnverterlerde yüksek frekanslı çıkış dalga formu olduğundan harmonikler vardır zaten.
İnverter ve çevre cihazlar açısından önemli olan yaratılan bu harmoniklerin şebeke üzerine binmesini veya binmiş olan harmoniklerden cihazın etkilenmesini önlemektir.
Bunun için inverter üreticisi firmanın hazır inverterin giriş veya çıkışında kullanılacak emc filtre ürünleri veya şok bobinleri olduğu gibi, bu şok bobinlerinin değerlerini firmanın teknik servis-satıcıları kanalıyla öğrenip kendiniz de sardırarak kullanabilirsiniz.( Bu şekilde 0,18kw tan 55kw a kadar 1000 in üzrinde inverter kullandım bugüne kadar)
Bunun dışında inverter kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da şunlardır;
- İnverter çıkış kablosunu ekranlı (blendajlı)kullanmak,blendaj ucunu motor tarafında toprak terminaline bağlamadan, sadece inverter toprak terminaline bağlamak( bir çeşit anten oluşturmak)
- İnverter topraklamasına dikkat etmek, gövdeden topraklama olsa dahi, toprak terminaline mutlaka topraklama bağlantısı yapmak.
- İnverter tekrarlayan arızalar verdiğinde, aslında sorunun inverterde değil, ucuna bağlı olan motor veya sürdüğü aksamdan kaynaklandığını unutmamak ve tekrarlayan arızalarda ard arda arıza resetleyerek inverter çıkış modüllerinin aşırı ısınma -akım nedeniyle yanmasına sebep olmamak gerekir.
- İnverter seçiminde, motor gücünün bir üst gücünü seçmek , sistemde oluşabilecek yüklenmelerde inverterin aşırı yüklenmesinin önüne geçebilecektir.
Bunların dışında , marka olarakönerebileceğim,gözü kapalı Mitsubishi olacaktır.( 8yıldır bugüne kadar arızlanan ürün adedi 1 dir, o da ilk cihazda uyguladığımız parametre hatası nedeniyle oluşmuş bir hatadır.)