Motor sabitleyici (motor bracket)

woodwork

Üye
Merhabalar. Motorlarim leadshine easy servo nema 34 motorlar. Bulduğum tüm braketlerin şasiye montaj delikleri beni sabitleme konusunda şüpheye düşürüyor, nasil bir civata kullanacağım konusunda kararsizim. Örnek bi foto ekliyorum.
imageresizer.jpg

Vida yuvası 0.26" veya 6.604mm. Yani M6 civata kullanacaksınız.

Nasıl bir civata kullanacağım derken şöyle ki üretici zaten motor üzerinde 6 delik üzerine uygun çapta delik açıyor. O delikten geçen bir civata kullanmanız yeterli olur ki eklediğiniz görselde 16 mm boyunda M5 kullan diyo

Yanliş anlnlattim kendimi galiba kast ettiğim şey braketi ne şekilde ve nasil bir civatayla şasiye sabitlicen. Orada normal bir vida deli yok ince uzun 6.6 mm kalinliğinda 13.6 mm uzunlugunda 4 tane açıklık var.

Bu arada daha sipariş geçmedim. Alternatif braket tavsiyelerinizi duymak isterim. Mesela syk firmasinin mba adinda bi braketi var
unnamed.jpg

Kanalın kalınlığı 6.6 mm olduğuna M6 kullanabilirsin en fazla. M6 tonlarca yüke dayanır. Güç anlamında sıkıntı olmaz yani

Peki o zaman tam köşelere denk gelecek şekilde 6 mm lik vida yuvalari çiziyorum şasiye. Asıl kafamı kurcalayan konu yük degil motorun ekseninin kayması, yani sonuçta geniş bi kanal ozellikle montaj sirasinda hemde zamanla motorun titresimi ile eksen kaymasi olabilir mi diye dusuncelere kapildim. Mekanik konusunda biraz titiz hareket ediyorum galiba.

Spindle için bence de biraz saçma öyle bir kanal konulması ama bu tarz parçaların tam merkezleme yapması ve çalışma sırasındaki kaçmaları önlemek için parçalar üzerinde girinti çıkıntı olur. Bu parçada da girinti şeklinde yapılmış yanlış yorumlamıyorsam eğer

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri