motor uçlarında gerilim okunurmu

valtmetre gibi cihazlarla doğru bir ölçü alınamaz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bugün ölçtüm digital avometre ile.. Motor devrini arttırdığımızda frekansla beraber geriliminde arttığını çok rahat görebiliyoruz.
 
belki konu bu değildi ama bilgi için.
sürücülerde çıkış voltajının gösterildiği parametre vardır. burdan da bakılabilir.
 
Arkadaşlar frekans ne olursa olsun motor uçlarındaki voltajı normal digital multimetreler ile düzgün ölçemezsiniz.Ölçtüğünüz değer Sürücü çıkış voltajının %100 ile %300 arasında değişecektir.Bunun sebebi RMS değerin DC değerine eşdeğer AC değeri olması ve bu değerin PV modülasyonun peryot içinde hem AC hem de DC bileşenleri içermesinden dolayıdır.Bu nedenle bu tür yerlerde AC+DC true RMS multimetreler kullanılmalıdır.


Saygılar...
 
fluke 179 ile voltaj okuyabiliyoruz. fluke 179 un ölçün frekansı 2hz ile 100khz arasında.
 
ölçü aletinden ziyade bi scope la (ex. fluke 123-124-125) çok rahat ölçebilirsin. aynı zamanda çıkış dalga formunu da görmen senin adına ii olacaktır. şahsen ben bu tür switching kaynakları scope dan başka bişey ile ölçmeden emin olamam...
 
ArkadaŞlar en İyİ ÖlÇÜm Şeklİ..............
tellİ lambayi ÇikiŞa baĞlayarak lambanin Şİddetİnİn azalip Çogaldigini gÖrÜrÜz...
frekans ne olursa olsun farketmez..
 
fluke'un yeni çıkan 289 modelini win fuarında test etme imkanı buldum. lo-pass dedikleri özellik sayesinde direk 380 voltu okumak mümkün oluyor. neteste başka markalarda aynı özellikli ucuz ölçü aletleri de mevcut.
 
Arkadaşlar bu tip noktalardaki ölcumler için alÇak geÇİren fİlİtre kullanmak gerekir ..bunun icin fluke nin kataloguna bakarsanız ordaki bu karşılastırmayı gorebilirsiniz örnek olarak surucunun Üzerİndekİ voltaj 372v ama olcu aletİmİz bunu 480v olarak gÖsterİyor veya hİc olcum de yapmayaa bİlİr ama alÇak gecİren fİlİtre İlavesİ İle bu sorun ortadan kalkiyor...kaynak fluke 2008 test aletlerİ katalogu.sayfa 8 hepİze kolay gelsİn
 
dijital voltmetre ile pot sınırında ki oynamalarında rahatlıkla farkı anlaya bilirsin ...Ama herkesin söyledigi gibi cıkış sinüs değil silsileler halinde kare dalgadır.temelde bir sinüş bir cok kareden oluşmuş prensibiylede düşünebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,755
Mesajlar
920,212
Kullanıcılar
450,822
Son üye
seferarican

Yeni konular

Geri
Üst