motora sürücü takılırsa elk tasarrufu sağlanırmı?

Si< bu motorları, Dc motorların fanlarını sürmekde kullanmak ıstıyorsanız, fanlarınız uzun süre, panonuz acık oldugu süerece calısyor olmalı. Yani, çok az mıktarda dur kalk yapıyordur. Sürücülerde, demaraj akımlarından ıstıfade edılır, ama bu bahsettiğiniz yerde kullanacaksanız, devri düşürdüğünüzde, Dc motora vereceğiniz soğutma hava debisi de düşecek belkı ısınmalara neden olacaksınız. Bu amacla kulanacaksanız, size faydası olmaz biliyorum..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
konu dağılmış iyice. neticede sürücü ile fan kontrolü yapılan sistemlerde ciddi miktarda tasarruf yapılmaktadır. hvac uygulamalarında tork ihtiyacı diğer uygulamalrına göre daha az olduğu için motorlarda ısınma problemi olmamaktadır.
 
dur kalk fazla değilse fazla bir tasarruf sağlamaz sonucta motor aynı akımı sürücüde de çekiyo motorun gücü düşmüyoki sadece durma kalkma fazla ise ozaman bi nebze faydası olur sürücülerde de harmonikl daha fazla meydana gelir bunuda unutmamak lazım
 
motorunuz sürekli start stop halinde ise bu çalışma sisteminde sürücü kullanırsanız ciddi anlamda elektrik tasarrufu sağlarsınız aynı zamanda sisteminizi motor kalkış anında aşırı yüklemediğinizden dolayı trafo ve kablolarınızın ömrünü uzatmış olursunuz bu durumdada malzeme maliyeti yönünden tasarruf sağlamış olursunuz ancak sürücüyü kuyu pompası gibi yada baca fanı gibi sürekli çalışır durumda olması gereken motorlara kullanırsanız yıldız üçgen le hemen hemen aynı maliyete sahip olacaktır.Sürücüler değişken yapılı sistemlerde en ekonomik vede ideal besleme cihazlarıdır.
 
Eger bir motor (uygulama onemli degil) surekli 50Hz calsitirilacaksa orada tasarruf cok az olacaktir ihmal edilebilir yani.. Kesinlikle surucu taktim tasarruf edecegim diye dusunmeyin nominal hizlarda.
Ancak motorunuz (fan yada pompa) gibi degisik hizlarda calisiyorsa ornegin klepe sistemini kaldirip hiz ayarli yaparsaniz hizin kupu oraninda guc tasatrrufu saglarsiniz kesin olarak.. Yani pratik olarak 100KW harcayan bir motor yari hiza dustugunde 12.5kw enerji harcar sadece! Bircok defalar testi yapilmistir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,769
Mesajlar
920,321
Kullanıcılar
450,839
Son üye
aybadaks

Yeni konular

Geri
Üst