motora yol verme

sayın muhsin muhsin teoride 5.5 kw ya kadar yıldız veya üçgen olarak direkt yolverebilirsin fakat ben 22 kw 1500 d/dk bir asenkron motoru direkt olarak(üçgen bağlı) yolverdim (25-40 )termik röle ile kalkış yapıyor problemde olmuyor,22 kw üzeri motorlarıda yıldız üçgen ile yolverebilirsin onun haricinde sürücü demişsin sürücüler daha çok motor hızlarının önemli olduğu sistemlerde kullanılıyor çok randımanlı fakat direkt ve yıldız üçgen yolvermeye karşı oldukça pahalı özellikle motor gücüne bağlı olarak aradaki fiyat farkı da artıyor.yardımcı olabildiysem ne mutlu kolay gelsin ...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
1. motorun yıdız üçgen çalıştırılabilmesi için öncelikle motorun üçgen olması lazım,şuan bazı markalarda 15kw yıldız motorlarda var ,bu motoru yıldız üçgen çalıştıramassınız.
çalıştırısanız motor yanar
2.motorun çalışma şekli önemlidir ,ne iş yaptığı, hangi konumda çalıştığı çalışma sıklığı ,yeri gelir 30 kw motora direk yol vermeniz gerekir.
Mesela çok sık çalışan bir vinç motoruna yıldız üçgen yol veremessiniz direk veya sürücü ile yol vermeniz gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,325
Mesajlar
925,301
Kullanıcılar
451,774
Son üye
cmkcr

Yeni konular

Geri
Üst