Muammer YILDIZ'ın cihazı ile ilgili yabancı döküman. (iç yapısı, test sonuçları vs..)

Bu şema sanırım şu kendi kendine Elektrik üreten cihaz .
wo-fig1.jpg

Şema üzerinde Numaraları:
1. --- Akümülatör
2. --- Regülatörü
3. --- Büyük dişli
3/1 --- Başlatan dinamo
4. --- Küçük dişli
4/1-2. --- Görüşleri dinamo
5.. --- Küçük dişli
5/1-2-3. --- Görüşleri dinamo
6. --- Kontaktör
7/1-2. --- Commitatris [Komütatör]
8. --- 19 DC giriş
9. --- 24 DC giriş
10. --- 580 DC çıkış
11. --- Anahtarı
12. --- Şönt
13. --- Doğrultucu
14. --- Kapasitör
15. --- 2,5 mm kablo
16. --- Collctor
17. --- Kömür [Carbon]
18. --- Sabitleme kelepçeleri (+)
19. --- Sabitleme kelepçeleri (-)
20. --- Lamba
21. --- Conjector
22. --- Başlatan dinamo
23. --- Görüşleri dinamo
24. --- AC dinamo
25. --- Manyetik şalter
26. --- Kasnak
27. --- Kasnak
28. --- V kasnak
29. --- 380 V akım çıkışı
30. --- 220 V akım çıkışı
 
Enerjiyi yoktan var etmek ile uğraşacağımıza boşa giden enerjileri kullanmakla uğraşsaydık şimdi dünyanın en gelişmiş ülkesi olurduk.
Elektrik sobaları elektriği ısı ya çeviriyo. Peltierler ısı farkından elektrik üretiyo. Güneşte sürekli dünyayı ısıtıyo. Biz havadaki ısıyı elektriğe dönüştürmek ile uğraşırsak daha mantıklı olmazmı?
 
mıknatıs aldım şöle bir sorun var bir taraf iterken diğer taraf çekiyor. bir kutbu yalıpmak lazım fikri olan varmı ?
 
Enerjiyi yoktan var etmek ile uğraşacağımıza boşa giden enerjileri kullanmakla uğraşsaydık şimdi dünyanın en gelişmiş ülkesi olurduk.
Elektrik sobaları elektriği ısı ya çeviriyo. Peltierler ısı farkından elektrik üretiyo. Güneşte sürekli dünyayı ısıtıyo. Biz havadaki ısıyı elektriğe dönüştürmek ile uğraşırsak daha mantıklı olmazmı?

Seni buraya seçerek mi koydular? Adam birşey üretmiş. Biraz saygın olsun.(Bir Edison kadar yada Muhteşem Tesla kadar) Ayrıca Adam, yoktan da birşey yaratmıyor. Yok adam yoktan yaratsa, onada mı karşı duracaksın? Zaten Türkiyede bu yüzden bilim gelişmiyor. Hep tüketim hep tüketim. Biz bırakalım başkaları yapsın.....
 
Bu konuyu uzun zamandır takip etmekteyim.Buradaki birçok arkadaşın bu buluşa karşı çıktığını görüyorum.Haklı sebepleri olanlar var elbette.Ancak bu haklılıklarını ağır sözlerle ifade etmek yakışık almıyor.Fakat ben bu buluşa temkinli yaklaşanlardanım.Benim de haklı sebeplerim var.Öncelikle bunu yapan kişi bana göre boş bir uğraş için yıllarını harcamaz.Tek başına bunu yapması da ayrıca buluşu bence daha anlamlı kılıyor.Şimdiye dek buluşun yaygınlaşmaması da olumlu bir gelişme.Eksikliklerini gidermek için çalışıyor olabilir.Neticede bir prototip yapmış ve bunu yurt dışında sergilemiş.Bilim dünyasının buna sahip çıkmaması konusu da bana göre stratejik bir eylem.Buluşu yok sayarak, destek vermeyerek bu icadın şimdilik gün yüzüne çıkmasını istemiyor olabilirler.Belki de cihazın bir açığı / zaafiyeti ortaya çıkmış olabilir.Ben bu buluşa boş bir uğraş demek istemiyorum.Devletimizin buna sıcak bakmaması ise öncelikle bu buluşun yurt dışında sergilenmesi olabilir.Neden Türkiye'de bunu sergilemediği sorusuna ben de cevap veremiyorum.Ancak bürokrasi, ulus olarak halen önümüzdeki en büyük engel.Bunu bizzat yaşadığım için çok iyi biliyorum.
 
İnternet ortamı yanlış anlaşılmaya, art niyet varmış gibi görünmeye uygun bir ortam. Yalnız, hiçbir yanlış anlaşılma da insanın kıymetini azaltmaya sebep olamaz. Bu tip hatalar karşılıklıda yapılabilir, hatanın olması belki önemli olmayabilir ama düzeltmemek bazen önem arzeder. Yoksa kaybolan dünya malı ise zarar etmiş sayılmayız.
Sayın kabiliyet olay hakkındaki fikrini vererek daha önce de forumda mevzu olan ısı ile alakalı enerji dönüşümünden bahsetmiş. Türkiye de bilimin gelişmemesinin temel sebeplerinden daha önce bir kısım bahstmiştik. Türk insanının bilimi temeline kadar kurduğunu, ve daha niceleri bir tarafa; bilimsel mevzuların hakikatinin olabilmesi için kişilerin konuşulmasından uzak düşüncelerin konuşulması ile beraber olması gerekiyor. Kaldı ki Yüce Allah (c.c.) ın onca yaratmasını göz ardı edip de; birisinin bir tek defa yaratmasını beklemek de pek bilimsel olmasa gerek. Yoksa bu makine çalışsa zaten yaratmış demeyiz, yaratılmışlarla uğraşıyor diye düşünürüz.
Hayırlar ve Başarılar diler,
bahsi olan makinenin(incelememiş birisi olarak) bilimsel analizinin yapılmasının yerine göre uygun olduğunu iletirim.
 
arkadaşlar şimdi test amaçlı bir yapı yaptım,

bir cd etrafına eşit uzaklıklarda 8 tane neodyum mıknatıs yerleştirdim. 60 C açılarla koydum zıp kutupla itmeye çalıştığımda bir taraf iterken bir taraf çekiyor. yani anlayacağınız başarısız oldum. bir tarafın yalıtılması veya dizaynın değişmesi gerekiyor fikri olan var mı?
 
Arkadaşlar biraz bilimsel olalım, burada anlatılanın bilimsel açıklaması nedir?
Türkiye' de TÜBİTAK varken, bilimsel olarak kanıtlanmamış şeyleri okumak sizlere ne kazandıracak?
Bakmak açısında bakın, ancak değerlendirirken bilimsel açıdan değerlendirin!
Ülkemizde birçok bilimsel çalışmalar çarpıtılıp değersizleştiriliyor, bilimsel açıklaması olmayan birçok şeyde bir umut amacıyla değeri çok yükseltilip çarpıtılıyor.
Bu devreden ne anladınız? Esas benim merak ettiğim budur!
Neler anladığınızı banada anlatın!
Bende yapmak istiyorum bu devrenin tam şeması varmı!
 
Bu tip konular yani bedava Elektrik üretmek her zaman okuların kapanış zamanlarına yakın çok yerde yayınlanır.araştırma yapmaya teşfik edicidir bu açıdan güzeldir.
ama işin cidiyetine ve bilimseliğine gelince oturup düşünmek lazım bu benim görüşüm.
sayın muammer yıldız yanlış hatılamıyorsam 2003 yılında arabasını satıp böyle bir bedava elekttik üreten cihaz yapmıştı adınıda çocuklarının baş harflerini koymuştu dokuz senedir geliştirilip dünyada devrim yapması gerekirdi.
bu konular daha cok proje veya döküman satmak için gündeme getiriliyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,730
Mesajlar
929,312
Kullanıcılar
452,450
Son üye
DOGUŞ KOÇ

Yeni konular

Geri
Üst