Çok sağol hocam dediğin gidi yandı alet prizde denedim 220 yi yiyince çat diye bi ses geldi probların uçları eridi çalışıyor ama hep 1 i gösteriyor devrelerinden biri yandı galiba zaten 10 liralık alet. Siz bana bi makina önerebilirmisiniz ucuz yollu.bu sadece düz akım ma ölçer. onu da com da siyah vo da da kırmızı probla kademe siyah a kademelerinden birinde ölçersin. 2000u diyen en düşük amperleri ölçer. 20 ve 200 ma kademeleri var. daha büyük amperi de kırmızı probu a portuna takarak kademeyi de kırmızı a ya getirerek alırsın. anck bu makine kaliteil değ*il. en ufak zorlamada cozlar. hatta patlar kalibrasyonları da çok kaliteli sayılmaz söyliyim.
ampermetrenin iç direnci sıfır voltmetrenin sıfırdır. bu nedenle güç kaynağına parlel bağlanmaz. güç kaynağı ile yük arasında seri bağlanır ampermetre. ayrıca siz ac de dc kademesi ölçümü yaptınız. bu da patlatır. size model tavsiysi veremem ama bu bilgi daha çok işinize yararÇok sağol hocam dediğin gidi yandı alet prizde denedim 220 yi yiyince çat diye bi ses geldi probların uçları eridi çalışıyor ama hep 1 i gösteriyor devrelerinden biri yandı galiba zaten 10 liralık alet. Siz bana bi makina önerebilirmisiniz ucuz yollu.