Evdeki Tamirci
Üye
Herkese merhaba uzun zamandır bir başlık açmıyordum. Dün en az 25 yaşında olan Loewe marka eski bir radyoyu eski eşyaların arasında buldum. Küçükken arabamızda kullanırdık, yıllardır çalışmıyordu. Kendi yaptığım güç kaynağı ile çalıştırdım. SMPS artı ayarlı step down modülü var güç kaynağında. Bunlara rağmen beklentimin aksine hiç cızırtı yok denilebilir. Anten de yok zamanında tak sök yapabilmek için radyo bir kutuya konmuş. Kutunun dışındaki konnektör ile radyo arasında 10-12 cm ince bir ekranlı anten kablosu var. Bugüne kadar radyolarda iki kablo kullanıldığını bilmiyordum. Frekansları da oldukça stabil bir şekilde dinleyebiliyor. Ama yine de bir anten takmak istiyorum, kablo desem daha doğru olur. Anten için dediğim gibi iki çıkış var kabloyu hangisine takmalıyım. Benim bildiğim canlı uca ama diğeri boşta kalsın diye yapılmamıştır herhalde onu bilemedim. Bir de orta dalga ve benim ilk defa canlı olarak bir alette gördüğüm uzun dalga da var cihazda. Onları dinleyebilmek için ne tür bir anten takabilirim. FM neredeyse kusursuz ama antensiz hali ile bile, orta ve uzun dalgayı nasıl dinlerim? Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.