Nötr kopmasına karşı Kontaktör takmak

Varistörü her seferinde değiştirmek gerekmiyor mu? Her evde de toprak hattı yok. Bence kontaktör daha mantıklı geliyor bana. Elektrik kesilince açar. Geldiğinde çeker. Bildiğim kadarıyla kontaktörün açma kapama sayısına göre bozulma oluyor.

Nötr korumalı gerilim koruyucu röleler var. Onları bir kontaktör yardımı ile kullanabilirsiniz.

https://tense.com.tr/tr/urunler/ana...dusuk-trifaze-gerilim-kontrol-rolesi-gkm-02f/

Harun Ustam

Sadece Kontaktörü bağlasak sakıncası ne olur?

Buradan bir soru daha sorayım. Temel atılırken toprak hattı bağlantısında galvaniz şerit kullanılmasının sebebi; Bakırın direkt temel inşaat demirine bağlandığında zamanla demiri eritmesiymiş. Doğruluk payı nedir?

Varistörü her seferinde değiştirmek gerekmiyor mu? Her evde de toprak hattı yok. Bence kontaktör daha mantıklı geliyor bana. Elektrik kesilince açar. Geldiğinde çeker. Bildiğim kadarıyla kontaktörün açma kapama sayısına göre bozulma oluyor.

Harun Ustam

Sadece Kontaktörü bağlasak sakıncası ne olur?

Buradan bir soru daha sorayım. Temel atılırken toprak hattı bağlantısında galvaniz şerit kullanılmasının sebebi; Bakırın direkt temel inşaat demirine bağlandığında zamanla demiri eritmesiymiş. Doğruluk payı nedir?
Elektrik gittiğinde bir faz ile beslenen kontaktör bobininin enerjisinin kesileceğini ve kontaktörün bırakacağını öngörüyorsunuz. Peki o zaman bir fazlı bütün cihazların niye enerjisi kesilmiyor aynı durumda ve zarar görüyorlar. Kontaktöre özel muamele mi var? Bunun olmayacağını şema ile de izah ettik. Zahmet edip forumda aratsanız göreceksiniz.
Bu videoda izlemiştim youtube dan

Üslubunuz hoş değil ,olabilir buraya bir konu yazmışlar bizde yardımcı olmaya çalıştık.
Yazdığım mesajda çok ince bir nükte vardı, mevzu hakkında detaylı bilgilere sahip olanlar zaten anladı. Sizi iğneleyen bir durum yok aslında. Yine de kusurumuza bakmayın efendim.

Son düzenleme:
Dilerm bu nötr kopma sorunu için çok kolay ve her ev ya da işyeri için uygun fiyata tak çalıştır ürünü biri tasarlar. Ürünü tasarlayan da mutlaka çok bilgi sahibi olmaz.

discord-reklam-gosterecek-1711961981.jpg

Forum istatistikleri

Konular
130,154
Kullanıcılar
453,248
Son üye
126emuro126

Yeni konular

Geri