selam
ben biraz düşündüm ama bu görüşünüze katılamadım.çünkü siz toprak iletkenini faz ile değil,yükün dönüşü ile yani nötr ile birleştiriyorsunuz.Çizim özürlü olduğundan çizip anlatamıyorum.
eğer 3 ohmluk topraklama direnci olan toprağı faz ile birleştirseydik,220/3=74 amper akım çekerdi.Bu da 74*220=16 kw yapardı.Ama akım cihazdan geçtikten sonra nereye giderse gitsin bizi bağlamaz.10 amper çeken yükümüzdür,sonraki yüklerin akımı da bizi bağlamaz.Ama direkt olarak nötr yerine toprağa bağlasaydık,o zaman o 3 ohm yükümüze seri bağlanmış olacaktı ve yükümüzün çektiği akımı ve gücü aksine azaltacaktı.
yine nötr ile toprağı birleştirdiğinizde,topraklama direncinin 3 ohm olması bize bir şey ifade etmez.Çünkü nötrün direncini sıfır almamız lazım.Bu durumda,paralel bağlı dirençlerde,toplam direnç,paralel bağlı en küçük dirençten daha küçük değerde olur prensibine göre,toplam direncimiz sıfır olacaktır.Bir başka değişle,akım,kolay yol olan,0 ohmluk nötr dururken ,topraklama iletkeninden geçmeyecektir.
Kaldı ki bu konuda asıl bahsedilen şey sıfırlamadır.Yani,topraklamanın olmadığı durumlarda,topraklama yerine nötr bağlanması.Yani ortada ne topraklama var,ne de direnci 3 ohm olan topraklama iletkeni.Başka bir değişle ,cihazın gövdesine toprak olmadığı için nötr bağlıyorsunuz.
İnşaallah çok karışık anlatmamışımdır.Kolay gelsin...