nasıl yapabiliriz

Kontrol kalemini faza değdir arkasınada baş parmağını değdir. İşte insan üzerinden lamba yandı..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşım dalga mı geciyosun onu bizde biliyoruz sen yeni ögrendin galiba
 
Merhaba;
220v ampulu yakabılırsın + ucunu lambaya bala - ucunu (topragı) elinde tut lambaya dey çarpılmadan yakabılıcegını dusunuyorum.
İlgini çekicekse:
Bobina de Tesla ITESCA - Tesla Coil - YouTube
Tesla bobini ama yapmak ıstıyorsan hıc bunla uraşma telini bulmak zor.Ve yapıcaksan yapılan bırtanesını sec cunku carpılma rıskıde var sakat ıs yapıcaksan yardımcı olurum.
 
rekorlar kitabı olanlar arasın bı adam 220 v ampul yakıyo.Allah vergisi :D
 
Ben bir defa lambayı değilde; elektrikli şofbeni öyle çalıştırmıştım, iki saniyeliğine. Şofbene fazı bağladım, enerjiyi verdikten sonra şofbenin nötrünü sağ elimle, panodan gelen nötürü ise sol elimle tuttum, elektrik sağ elimden girerek benim üzerimden devresini tamamlamıştı.
 
arkadaşlar böyle tehlikeli anlatımlar yapmayalım lütfen olur ki bir arkadaşımız anlatılanları denemeye kalkar o arkadaşa bir şey olursa hepimiz vicdanen rahatsız oluruz. slm
 
arkadaşlar böyle tehlikeli anlatımlar yapmayalım lütfen olur ki bir arkadaşımız anlatılanları denemeye kalkar o arkadaşa bir şey olursa hepimiz vicdanen rahatsız oluruz. slm
Özür dilerim. Bir daha ki sefere daha dikkatli davranmaya çalışacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,201
Mesajlar
924,224
Kullanıcılar
451,565
Son üye
ceyranci_hy

Yeni konular

Geri
Üst