Ama şunu aklından çıkartma lütfen;
o acımasız denen insanların da bir geçmişi vardır. Yaşadıkları, tecrübe ettikleri iyi kötü şeyler olmuştur. Yani neler yaşadıklarını bilemeyiz. Belki de sizin yaşadığınız sorunları yaşamış olabilirler vaktiyle. Ama her insan özünde iyidir. Ortak noktalar yakalamaya çalış. Paylaşım önemlidir. " Small talk " diye bir şey duydun mu? Bu ifadeyi bir google la bakalım, ne bulacaksın?
http://velibahceci.wordpress.com/2008/08/08/small-small-talkalim/
şu sayfaya bir gözatmanı isterim
____________________________________
Small Talk’un 12 tüyosu
1. İlk olarak hakkında konuşulacak 3 şey ve diğerlerinin de konuşmasını sağlayacak 4 genel soruyu hazırla. Eğer kişiyle daha önceden tanıştıysan onun hakkında bildiğin şeyleri hatırlamaya çalış, örneğin spora olan ilgisi gibi.
2. İlk merbaba diyen sen ol. Eğer diğer kişinin seni hatırlayacağından emin değilsen, adını söyle. Önce gülümse ve birisiyle tanıştığında daima el sıkış.
3. İsimleri hatırlamak için özel bir çaba harca ve onları sıklıkla kullan.
4. Örneğin bir toplantıda, organizasyon veya mekanla ilgili yorunlar yaparak diğer kişileri konuşmaya çek, daha sonra konuyla ilgili açık uçlu sorular sor. “Katılımcılar geçen yıldan daha fazla, ne kadar süredir bu kongreye katılıyorsunuz? gibi. Ayrıca diğerlerine seyahatleri veya ev sahibi hakkında sorular sorabilirsin.
5. Konuştuğun kişiye odaklan, onu iyi dinle ve geribildirimde bulun. Göz temasını koparma. Seninle konuşulurken asla gözlerini odanın etrafında gezdirme.
6. Konuştuğundan daha fazla dinle.
7. İlginç konular bul. Güncel olaylara yakın olmak, sizi harika bir konuşmacı yapar. “Şu konuda ne düşünüyorsun?” “… duydun mu?” gibi cümleler kur. Olumsuz ve çekişmeli konulardan uzak dur, uzun hikayelerden veya detay vermekten kaçın.
8. Eğer özellikle tanışmak istediğin kişiler varsa, ulaşmanın en iyi yolu onların saygı duyduğu kişiler tarafından tanıştırılmaktır. Bir arkaşından rica et.
9. Birisi size kartvizitini verirse bunu bir hediye olarak bakul et. İki elinle tut ve üzerinde ne yazdığını oku. Daha sonra gömlek cebine ya da cüzdanına koy, değer verdiğini göster.
10. Kendi beden dilini izle. Hasta gibi gözüken insanlar diğerlerini rahatsız eder. Öyle olmasan bile rahat davran.
11. Önden başlamış bir konuşmaya katıldıysan gözle ve dinle.
12. Birkaç çıkış noktası bırak ki incelikle konuşmadan çıkabilesin. Örneğin “Bir müşteriyi kontrol etmem gerek”, “Öğle yemeğini kaçırdım, büfeye gitmem gerek” gibi veya onlara bir içecek teklif et.
Kaynak: Hürriyet