Neden Kompanzasyon kontaktörü?

Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
607
Puanları
0
Evet arkadaşlar
Neden Kompanzasyon kontaktörü?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Paylaşım için teşekkürler,kompanzasyon kontaktörlerinin normal kontaktörden tek farkı kontaktör üzerinden ana kontaklara paralel bağlanan akım sınırlayıcı dirençere sahip geçiş bloğu olmasıdır,kompanzasyon kontaktörlerinde durum böyle,peki normal kontaktör kullandığımızda akım nasıl sınırlandırılıyor,hangi yöntemler kullanılabilir?
 
Normal kontaktör kullanmak ekonomik ve teknik açıdan uzunvadede tamamen yanlıştır. Piyasada bir üst amperajda normal kontaktör kullananlar var bu uyguluma doğru değildir. Kondansatör grupları konvansiyonel sistemde devreye girip çıkarken pik akımlara sebebiyet verirler bir üst amperajda kontaktör seçmek kontaktörü ileride yapışmaktan kurtaramayacaktır.Bunu yaptığım bir çok uygulamada direk olarak gözlemledim. Tatlıyı tatlıcıda yiyeceksin.Kompanzasyon yapıyorsan kompanzasyon kontaktörü kullanacaksın ;)
 
Peki, kompanzasyon kontaktöründe akım sınırlayıcı var,normal kontaktör kullandığımız da akım nasıl sınırlandırlıyor,düşürülüyor?
 
SORU: Neden Kondansatör kontaktörü kullanmalıyız?

CEVAP:Kondansatör devdeye alındığı anda devreden yüksek akım geçer. Bu akımın şiddeti
devreye giren kondensatörden başka çalışan grupların olup olmadığına bağlıdır. Kondansatörlerin kademeli olarak devreye alınmaları sırasında sirkülasyon akımları geçer. Kondansatör uygun olarak seçilmezse ömürleri kısa olur.
UNUTMAYINIZ:Kompanzasyon için özel olarak geliştirilmiş kontaktörlerin kullanılması panolarda kondansatör ve şalt cihazının ömrünü uzatacaktır. :

SORU:Şirketimizde bu kontaktörler yok. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP: Konpanzasyon Kondansatörlerinin bulunmadığı yerlerde Kondansatöre yapılan kablo bağlantısında kablonun üzerine bir iki spir atılması devreye girmeden çekilen geçici yüksek akımların sönümlenmesine yardımcı olur KONDAŞ KONDANSATÖR tarafından üretilen ZnPP tipi güç kondansatörlerinin içinde şok bobini bulunmaktadır. Bu bobinler yukarıda anlatılar geçici yüksek akımları sönümler.:
 
Arkadaşım, en son dediğini biraz açıklarmısın.

mehmet95 :
SORU:Şirketimizde bu kontaktörler yok. Ne yapmamız gerekiyor?
CEVAP: Konpanzasyon Kondansatörlerinin bulunmadığı yerlerde Kondansatöre yapılan kablo bağlantısında kablonun üzerine bir iki spir atılması devreye girmeden çekilen geçici yüksek akımların sönümlenmesine yardımcı olur KONDAŞ KONDANSATÖR tarafından üretilen ZnPP tipi güç kondansatörlerinin içinde şok bobini bulunmaktadır. Bu bobinler yukarıda anlatılar geçici yüksek akımları sönümler
 
En güzeli kompanzasyon kontaktörü kullanmak tabiki, elinizde yoksa bu metod kontaktör ve kondansatör ömrüne bir miktar etki edebilir. Şok bobini etkisi gösterdiği için...
 
Bunu hiç araştırmamıştım çok mantıklı verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Bilinçli tüketici olmak lazım.
 
merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var ben bir şirkette çalışıyorum şebekedeki dalgalanmadan dolayı kompanzasyon kontaktörün üzertindeki akım sınırlayıcı dirençler yandı bu iki defa başimiza geldi dirençler bayagı pahalı bunun için ne yapmam lazım şimdiden hepimize teşekkürler ederim
 
mehmet95 çok teşekkür.(+) POP

En güzeli kompanzasyon kontaktörü kullanmak tabiki, elinizde yoksa bu metod kontaktör ve kondansatör ömrüne bir miktar etki edebilir. Şok bobini etkisi gösterdiği için...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,863
Kullanıcılar
451,323
Son üye
yunusemredoruk

Yeni konular

Geri
Üst