Nerede hatam var bakabilirmisiniz?

elektrkci

Üye
VlrqLr.png

22JAGL.png

Buna göre proteusta çizdim devreyi ilk başta 0 ,1,2 diye sayıyor sonra 1 2 1 2 diye devam ediyor.0 a gelmiyor neden olmuş olabilir ? Hatamı buldum.Karnaughun sonuna şimdiki durum kısmına 1 0 ,gelecek durum kısmına 0 0 ekledim devreyi yeniden çizdim düzeldi fakat üstteki gibi yaptığımda da 0 1 2 diye sürekli sayması gerekmezmiydi? illa şimdiki durum olan 1 0 dan sonra gelecek durum olan 0 0 a mı dönmemiz gerekiyor ?

evet 2 den sonra 0 sayacağını doğruluk tablosunda belirtmeniz gerekir. siz 0 dan sonra 1 1 den sonra 2 sayacağını belirtmişsiniz. Ama sonra hatayı görüp 2 den sonra ne yapacağını tabloda göstermişsiniz.

Sayıcı devreniz doğru bu tip sayıcı devrelerinde Flip Flopların Preset/Clear uçları kullanılmayacaktır. O uçlar boş olduğundan dolayı devreniz düzgün çalışmayabilir devrenizde başka herhangi bir hata görmedim :)

evet 2 den sonra 0 sayacağını doğruluk tablosunda belirtmeniz gerekir. siz 0 dan sonra 1 1 den sonra 2 sayacağını belirtmişsiniz. Ama sonra hatayı görüp 2 den sonra ne yapacağını tabloda göstermişsiniz.
Sayıcı devreniz doğru bu tip sayıcı devrelerinde Flip Flopların Preset/Clear uçları kullanılmayacaktır. O uçlar boş olduğundan dolayı devreniz düzgün çalışmayabilir devrenizde başka herhangi bir hata görmedim :)

Çok teşekkür ederim....

Forum istatistikleri

Konular
130,068
Kullanıcılar
453,055
Son üye
TroubledChild655

Yeni konular

Geri