1998 yılında maliye bakanlıgına vermiş oldugum projede (elektronik cüzdan) o dönemde aşırı rüşvet, vergi kacagı ,kayıtsız ekonomi yabancıların ülke içindeki harcama konturolü,para hırsızlıgının ve (şöför) gaspbının bitirilmesi daha nice faydalı noktaları olan bir merkezden paranın hazine tarafından merkez bankasında tutulup ödemelerin vede hakedişlerin elektronik cüzdana otomatik olarak işlenmesi vergilerin zamanında devletin eline ulaşmış olması refah seviyesinin gercekci ölcüle bilmesi mümkün olacaktı 2002yılına kadar devam eden calışmalarda sistemin %10luk bölümü tamamlanmasınaramen ani bir fiş cekme operasyonuyla sistem rolantiye alındı gerekce paradan 0 atmaktı ama yeni türk lirası cıktı sonrada kaldırıldı, TL de cıktı hala cüzdandan ses yok oysa TC kimlik no larımızın babası bu proje idi fakat bazı getiriler ortadan kalkacagı korkusu ülke cıkarlarını göz ardı etmelerine sistemi yavaşlatma hatta durdurma seviyesine getirdiler sözüm ona 2012 yılına kadar yetişecekmiş ama bu zihniyetle (şahsi fikrim cok zor )6yılı bomboş gecir hiç hazırlık yapma 2002 fiatları birey maliyeti 17.500 lira olan cüzdanın 2012 maliyet hesabı 56.30 TL hesap edilmekte .türktelelekomun özelleştirilmesi ile harcama gizliligimizin ortadan kalkma riski dogdu bu mahremiyeti saglamak adına devletin tekrar her tarafa baz istasyonları ve ana aktarıcılar kurmak zorunlulugu dogdu maliyeti tabiki işciyi köylüyü esnafı zorluyacak buda cözülemez sorun degil ama her kaybolan yıl devletin 8.260 milyon dolar kaybı varmış (vallaha ben degıl maliye baş müsteşarı söylüyor)kaybolan yılarım * 8.260milyon dolar = yoksullugum bu denklemi 70li yıllardada yaşadım ben .aklıma gelmişken ekliyeyim buproje uygulanabilirligi buca ceza evinde halen deneniyor mahkumların kumar oynamaları ,koguş içi hırsızlık gardiyanlarla para alışverişi tek tuşta ceza evinde dengesiz para akışı gözlene biliniyor .