Odun Yarma Makinası (Vidalı)

Katılım
1 Ara 2014
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
58
Merhaba,vidalı uçlu bir odun yarma makinası tasarlıyorum,fakat 220 ev elektriği ile kullanıcam piyasa da 220 motorlar var fakat,yeterli gelir mi yani 2.2 Kv.bir motor alsam kayışkasnak ile motor milinden tahrik alsam,motora yük bindiğinde bayılma yapar mı diye endişe ediyorum çünkü konuştuğum,bu işle uğraşan bazı kişiler netice alamadığını ve boşuna uğraşmamam gerektiğini söylüyor.Alacağım motor 1400 devir bunu 400-500 devire kadar düşürmek için kayış kasnağı kullanıcam,bunun yerine aynı devirde redüktör kullansam biraz maliyet artıyor fakat tork artar mı yani bayılma riskini azaltırmıyım.zaten kayış kasnak ve milin tornada işlenmesi vb.işlemler için az çok maliyet var yani rulman yağlaması bakımı kayış kasnağın olumsuz yönleri biraz fazla verip,redüktör ile bağlantı yapsam nasıl olur güç azalır mı artar mı? Herkese seviler ve iyi çalışmalar diliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Konu günceldir,nasıl bir yöntem izlemem lazım makinaya takacağım ucu temin ettim bugün, yarın torna aynasına bağlayıp,hangi devirde daha iyi görev yaptığına bakacağım,sonuçları burada paylaşmayı umuyorum,benimki amatör bir çalışma olacak,küçük bir bahçem var ve odunları kesmek bazen yorucu olabiliyor,en azından zamandan kazanmış olurum ama yanlış ekipman kullanmak istemiyorum,teknik olarak tecrübeli arkadaşların olduğunu biliyorum.Motor veya kasnak satıcıları ticari olarak bişey olmaz bu donanımla dumanını attırırsın diyorlar ama ben youtubede ki videoların çoğunun gevsek odunlar dayanıksız ve video çekimi için oraya getirilmiş olduğunu düşünüyorum,hepsi değil ama % 60-70'i böyle...tekrar cevapları bekler hayırlı akşamlar dilerim.
 
Motor miline direk bağlı olanını da görmüştüm. Bulabileceğiniz en yüksek güçlü ve en düşük devirli motor ile deneyin. Deviri düşürdüğünüz kadar torku arttırırsınız. Kayış kasnak ve redüktörde güç kayıpları olur ama düşük devir motor bulamazsanız mecburen kullanacaksınız. 1500 devirin altında 1 fazlı motor bulmanız zor.
 
Teşekkürler sayın kaygısız,dediklerinize katılıyorum,redüktörlü bir düzenek oluşturmak daha mantıklı gibi geliyor bana, burada güç kaybı olmadan deviri nasıl düşüreceğimiz ana sorun bence,bir ara diyorum hurdacılardan mı baksam düşük devirli motor diye ama ona da güven olmaz,budaklı odunlarda sıkıntı olacağını söyleyenler çoğunlukta 220 ye bağlı kalmamız elimizi kolumuzu bağlıyor.
 
Motor miline bağlı olan uç burada var ama uygun devirde olması lazım.
 
Ben böyle bir ekipman düşünüyorum,redüktörlü olan.Burada cevap aradığım,220 de güç azalmadan nasıl maximum verim alabilirim?
 
Redüktör ya da kayış kasnak sisteminde güç azalmaz aynı gücü düşük devirde yüksek tork olarak alırsınız. Güç kayıpları da sürtünme v.s. gibi olur 3 kilovatlık 1 fazlı motorlar da var onlardan alırsanız kalan güç işinizi rahatlıkla görür. Verdiğiniz örneklerde 3 fazlı motor kullanılıyor. 1 faz mecburi ise yeteri kadar bütçe ayırabilirseniz bir öneri verebilirim.
 
Sn.Kaygısız ilginize tekrar teşekkür ederim,yeteri kadar bütçe demişsiniz şu anda 220 V.kurulu düzenekleri piyasa da satıyorlar 2000-2500 tl'ye ama ben güvenemiyorum,yani verim alamadığımda karşı taraf yani ürünü satan,kişi bir sürü bahane üretip bunu kendisinin kaç tane yere sattığından ilk defa sorunun bende olduğundan tutun da vb. bir sürü bahane üreteceğine emin gibiyim malesef tablo bu diye düşünüyorum ve o yüzden sizin önerinize açık olduğumu söylemek istiyorum,zaten buraya konuyu açmamın sebebi burada teknik noktada tecrübe sahibi bir çok arkadaşımızın olduğunu fakettiğimdendir yani bilgi paylaşımını saklamayan kişilerden bahsediyorum,yazıyı uzatmak istemem ama geçen hafta yine bu makinayı internet ortamından satan kişi bana teknik bazı hususları sorduğumda abi söyleyemem,ben bu makinayı piyasaya sürecek hale getirene kadar 25.000 tl. para harcadım dedi.Tablo bu yani tekrar teşekkür eder saygılar ve iyi çalışmalar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst