Okulu bırakıyorum ne kaybım olur

Hepar_-_

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
630
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar. Ben Myo elektrik 1. sınıf okuyorum ama bırakmayı düşünüyorum. İş hayatımda maddi olarak teknisyen-tekniker farkı nedir? Gerçekten diploma değil de tecrübe kazanmak mı önemli ? ... Bu konuda aklım çok karışık :(
 
Devlete veya özel sektöre girerken diploma isteyebilirler..
yönetmelik gereği belgesi veya diploması olmayan ,inşaat sektöründe çalışamaz.diplomayı alın sonra sandığa koyun,birgün lazım olur mutlaka...
 
Zaten teknisyenim ben. Ustalık belgem ve dükkan açma belgem mevcutt
 
Gördüğüm tüm işletmelerde ,çalıştığm yerlerde dahil çoğu teknisyenler dışarıdan (açık öretimden)ön lisan diploması almaya çalışıyorlar.
okulunu bitir bence.
 
tabiki dışardan bu okul daha kolay. çünkü onlar alanın yükseltmek imza yetkisini çoğaltmak için bunu yapmakta. Özel sektörde tecrübeli adam bi adım önde oluyor bu doğru mu?
 
Eskiden diplomalı az olduğu için tecrübe önemli idi..
artık diploma ve tecrübe önemli..çünkü diplomalı ve tecrübeli kişi sayısı çoğaldı..
diplomalı ağzıyla kuş tutanlar varken..diplomasız ağzınla kuş tutmak işe yaramaz..
okullu mu alaylı mı tartışmaları geride kaldı artık..
 
kardeşim devam et okuluna 18 yaşındasın genceciksin diplomanın zararı olmaz devam et. İleride kafan atar 37 yaşından sonra devam etmek istersin formüllerin arasında kaybolursun devam et sen iş hayatına 2 sene sonra atılırsın.
 
peki elektrik okumayıp meketronik okusam nasıl olur sizce. Mekatronik güzel bir bölüm ama piyasada iş imkanları elektrikten iyi mi bilemiyorum.
 
Mekatronik bölümünü çok öve öve anlatanlar var ama gelecekte iyi bir meslek diyorlar. Geleceğimizi bilmiyoruz ki (sanayii anlamında). Bence Elektrik Bölümü her zaman iyidir. Sana tavsiyem okulunu bitir ve diplomanı al derim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,900
Mesajlar
921,486
Kullanıcılar
451,048
Son üye
Yates

Yeni konular

Geri
Üst