Evet durum aynen böyle, isimlerle oynanıyor hatta bunun bilimsel bir ismini bile koymuşlardı kariyer koçları.
Yılların sekreteri oldu yönetici asistanı. Yılların bakım şefi oldu üretim bakım müdürü. vs vs.
Ben daha net bir durumu söyleyim çoğu yerde mağaza müdürü dediğimiz kişilerin maaşı 1.500 tl ye geçmiyor. Nerdeyse adam haftanın 7 günü sabah akşam ayakta stresle çalışıyor dışardan baksan oooo müdür dersin, diğer tarafta basit memura bakarsın ama basit memurun hem maaşı hem çalışma şartları arasında fark hatta uçurum vardır. Askerden 3 ay önce dönüp ilk işinde fabrikada üretim müdürü olarak başlayan bir mühendis tanıdığım var, maaşını sormadım çünkü atacağını bildiğim için sormaya gerek yoktu, işin kötüsü meslek bilgiside çok zayıf ama müdür, beyaz yakalı dediğimiz üniversite mezunu kişiler piyasada zam alamadıkça ünvan alıyorlar. Bir başka iş veren moduda şirket hissesinin küçük bir oranıda çalışana verir işine sahip çıksın diye, ya bunlar çok kurnaz ya biz çok safız, yada şartlar bizi bunları kabul etmek zorunda bırakıyor...