Otomasyon Maaşları

2 ayrı kişi 2 ayrı firma ve 2.750 tl ile başlıyorlar :))) haha Türkiye otomasyon ülkesi zaten hiper projeler üretiliyor, hayal gücünüze bayılıyorum. Benimde bir çırağım vardı şimdi kaç alıyorsun dedim oda 5 bin net dedi, sallama lan dedim, o da kızma abi 1.250 tl + tam full akbile çalışıyorum dedi aferin dedim.
 
Evet hiper proje üreten yerler var cidden. Sekötrü ulusal ve türkiye çapında takip edince hele ki büyük firmaları, kim nereye daha yatkın kimin ihtiyacı ne neler olabilecek? Özel böyle. Adamın ihtiyacı olana 5000 veriri ihtiyacı olmayana 1000 verir onların tarafından bakınca gayette mantıklı. kimse kimseye burdan şurdan mezun diye para verecek değil. Çalışmış olmak için çalışıyorsan maaşın bu kardeşim derler. O zaman sadece forumda böyle espri yaptığını sanıp yorum yaparsınız :)
 
Eddy hocam, attın ortaya bir fake konu, sana kızmıyorum çünkü diğer yazdıklarında belli olduğu için olaylara çok pozitif bakıyorsun. Maksat muhabbet olsun neyse onu geçelimde, bu konuda ciddi olarak sana inanan (gerçekten var ise !!!) ve mesajlarını beğenenler varya ben ona yanarım. Zaten bazıları bana karşı karşıt fikirli cevap veren kim olursa beğeniyor, yemek tarifi yazsan begenecekler :))

Arkadaş ben mantık çercevesinde her konuya yaklaşırım, ayaklarım yere basar. Bir bayan arkadaşım der, one güzel 2 bin lira ile başladım ırak ta çalışıyorum der, yakın zamanda öğretmenin 2 katı maaş alacam der, bende derim o iki katı hangi şartlarda alacaksın ve çalışma şartlarını düşündün mü? İlerde evlilik ve hamilelik durumlarını düşün dün mü diye sorarım, bana kızar!!! Biri çıkar özel sektörde şöyle şöyle olursun der, bende hangi mezundan kaç tanesi böyle olur diye sorarım, bana kızar !!! Bir iş veren ilan verir ne istediğini dahi doğru düzgün belirtmeden, ona durumları açıklarım hatta sadece kanundaki maddeleri sayarım, kalkıp bana kızar!!

Bana kızmayın beyler sisteme kızın, sizi bu hale getiren düzene kızın!!!!
 
Bir iş veren ilan verir ne istediğini dahi doğru düzgün belirtmeden, ona durumları açıklarım hatta sadece kanundaki maddeleri sayarım, kalkıp bana kızar!!
Burayı biraz açabilirmiyiz...
 
Açalım hocam, adam teknisyen mi tekniker mi hatta mühendis mi istediği belli olmayan bir ilan verir, sonra çalışma saatleri yazar, haftada 45 saatin üzerindedir pek tabiki, bende kanun madedelerini sayarım fazla mesai ile ilgili bazı vatandaşlarda bana kızar. Biri "çok tecrübeli" (kendi ifadesidir) bir mühendisi 1.500-2.000 lira arasında çalıştırmak isterken, bu rakamın nasıl yeni mezunlara verilidiği söylenen rakamlar gibi gerçekçi olmadığını belirttiğimde bana kızarlar. Özelde şanşınız deneyin ne var gerek kpss ye girmeye yazık etmeyin diyen iş verenler bi güzel çalışanlarına asgari ücreti dayarlar. Onlar için özel sektör kendi gibi dükkan kuranlardır.Maaşlı çalışanlar değildir. 26-27 yaşındaki vatandaş babadan kalma iş yerine oturp patron olanlar, birbirlerine 40 yaşındaki ustaları eşya gibi birbirlerine alıp gönderme yapmayı çok güzel marifet gibi savunurlar. Bu 27 yaşındaki adam babadan kalma dükkanında her şeyi bilir ama 25 yaşında iki yıllık mezun mühendis hiç bişey bilemez!!! Biraz karışık oldu ama ne dediğim çok net belli.
 
Konuya yorum yapmıyorum, sadece 1 örnek vermek istiyorum. Mesala bir arkadaşın maaşı 2.650 tl olsun,eğer kişi memursa [Maaşım 2-2.500 arasında Allaha şükür geçiniyoruz, ne kısalırız ne uzarız memurluk işte ] der. Eğer kişi özelde çalışıyorsa [ Maaşım 3 bin tl civarı, artı yıl sonu primleriyle yaklaşık 3.500 civarı oluyor, seneye falan filan müdürü olurum maaşım 5 bin tl ye gelir] gibi der. İkisininde aldığı ücret aynıdır ama dışarıya verdikleri bilgi farklıdır. Bunun 10 küsür yıl boyunca iki taraftada çalışan biri olarak bunu çok iyi farkedebiliyorum. Piyasada sözde müdür ünvanı bulunan ama en düşük memurdan daha düşük ücret alan insanlarla dolu.
 
Piyasada sözde müdür ünvanı bulunan ama en düşük memurdan daha düşük ücret alan insanlarla dolu.
Konuyla alakasız ama bende şunu yazayım bari...
bunu bende farkettim son yıllarda...sef ve müdür enflasyonu var..bu konuda yapılan yorum şu;
"fazla maaş vereceğimize ,onun yerine ünvan verelim.. böylesi daha ucuza gelir..":)
 
Evet durum aynen böyle, isimlerle oynanıyor hatta bunun bilimsel bir ismini bile koymuşlardı kariyer koçları.
Yılların sekreteri oldu yönetici asistanı. Yılların Bakım şefi oldu üretim bakım müdürü. vs vs.
Ben daha net bir durumu söyleyim çoğu yerde mağaza müdürü dediğimiz kişilerin maaşı 1.500 tl ye geçmiyor. Nerdeyse adam haftanın 7 günü sabah akşam ayakta stresle çalışıyor dışardan baksan oooo müdür dersin, diğer tarafta basit memura bakarsın ama basit memurun hem maaşı hem çalışma şartları arasında fark hatta uçurum vardır. Askerden 3 ay önce dönüp ilk işinde fabrikada üretim müdürü olarak başlayan bir mühendis tanıdığım var, maaşını sormadım çünkü atacağını bildiğim için sormaya gerek yoktu, işin kötüsü meslek bilgiside çok zayıf ama müdür, beyaz yakalı dediğimiz üniversite mezunu kişiler piyasada zam alamadıkça ünvan alıyorlar. Bir başka iş veren moduda şirket hissesinin küçük bir oranıda çalışana verir işine sahip çıksın diye, ya bunlar çok kurnaz ya biz çok safız, yada şartlar bizi bunları kabul etmek zorunda bırakıyor...
 
Aslında durumlara farklı alanlardan bakıyoruz. Dediğiniz gibi yapan firmalar bende duydum ciddi ciddi var. Ama yapmayanda var her zamanki gibi küçük ihtimal olsa da :) Ben öğrendiğimi paylaştım fake değil yani. Piyasadan arada feedback almak iyi oluyor. Sistem böyle işte özel şirketler kârı yüksek tutmak için herkese verebildiğince az vermeye çalışıyor. Ama elinde tutmak için çok vermek zorunda kaldığı da var. Ben hep bu 2.ye oynamaya çalıştım ama olacak gibide değil sanırım benimde direncimi kırmak üzereler ne kadar da uç mühendis olmaya çalışsamda adam araya torpil sokuyor oyun oynuyor... Sen yırtındığınla kalıyorsun maaşında ilerlemiyor aha kaldın mı ortada dımdızlak :) İşte zıplamalarla kendini kurtarmaya çalışacaksın felan filan devlette bunlar yoktur diye tahmin ediyorum
 
kesin olarak kimse bir fiyat söylemez ama bence 1500 tl altına inmemeli kimse
 

Forum istatistikleri

Konular
129,007
Mesajlar
922,449
Kullanıcılar
451,218
Son üye
emrah asrav

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst