otomatik tarla sulama devresi

Katılım
16 Eki 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
arkadaşlar bitirme projesi olarak otomatik tarla sulama devresi yapmam gerekiyo bu devreye uyarlayabileceğimiz herhangi bir devre veya bir akıl verebilecek arkadaşımız varsa çok iyi olur. Teşekkür ederim.
 
devreden önce sulamayı yapacak sisteme karar vermelisin. Bu konuda bir araştırma yap sistemi oluştur onu otomatik olarak çalıştıracak devre kolay burdan yardımcı olan birileri elbet olur.
 
arakadaşım ben sana yardımcı olayım devreye zaman röleleri yada logo ile bu işlemi yapabilirsin tarlayı dört bölüme ayır her vana başına selenoid valf koy bir hat sulaması bittikten sonra zamanı ona göre ayarla diğer hattın vanasını açsın ve işlem tarla sulaması bitene kadar devam etsin bu yetmesse ben sana detaylı olarak yardımcı olayım basit bir devredir
 
arkadaşların dediği gibi çok zor bir uygulama değil sadece vanalardan belkide kuyu suyu düşünürsen pompadan oluşan bir sistem sadece zamanlayıcı ile çözülebilir zamanlayıcıda mikroişlemci ile yada hazır bir ürünle halledebilrisin
 
ben zamanlama yerine topraktaki nemi ölçerek otomatik sulama öneririm. Ayrıca zamana bağlı olarakta su deposuna gübre karışımı ilave edilebilir.
 
cvplarınız için teşekkür ederim ben bi ön çalışma yaptıktan sonra sorunlarıma yardımcı olursanız daha çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.
 
topraktaki nem oranını ölçerek belli aralıklarla otomatik bir sulama sistemi yapmam gerekiyor.bunun için hazırlanmış bir devre şeması veya buna benzer bir devre şeması varsa size zahmet bana gönderirseniz çok sevinirim.
 
arkadaşım profesynel olarak kurucaksan sistemi pıd otomasyon ile kurabilrsin eger otomasyon dersen siteden yardımcı olacak arkadaslar var tabi bende
 
telefonla motor kumanda tekin126.net e bakınız
 
bu sistemlerin çok gelistirdiler evinizden,telefonunuzdan,her yer yerden kontrol edebilmek için projeler var,
vana sistemi kullanılabilir,kuyu ise
pompalama işlemi kulanılanilir saygılar,
hatta diyelim kuyuda su bitti
bunun içinde sistemin çalışmasını engeleyecek ana şalter gibi birşey olması gerek küçük bir püf noktası,
saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,465
Mesajlar
927,099
Kullanıcılar
452,022
Son üye
asenkronmotor

Yeni konular

Geri
Üst