Pİc programlayıcı pici görmüyor

Benim görüşümde arkadaşlarınki gibi: Bu gibi durumlarda okuduğum kadarıyla programlayıcıdaki picin programını yenileyip çözüm bulanlar var mümkünse sizde deneyin. Yeni bir programlayıcı alacaksanız, ben 2. senedir pickit2 kullanıyorum gayet memnunum tavsiye ederim. Ayrıca yanlış anlamayın mesajınıza kahretsin yazmazsanız daha güzel olur, şahsi düşüncemdir tekrar söylüyorum yanlış anlamayın sakın.

O programlayacının içindeki entegreyi değiştirsene , takınca USB den görümoyr mu programlayıcını? Brenner'in açık kodları bulunuyordu piyasada.

Ayrıca Pickit2 Delab gayet iş görür , hatta Türkiye piyasasında bulabileceklerinin en iyisidir.
Ama Brenner8 çok daha hızlı programlıyor. Hızı pek takılmam diyorsan , Pickit2 yi al , ayrıca pickit2 nin aynı zamanda DEBUG özelliği bulunması unutulmamalı.

dediğinizi yaptım içindeki işlemciyi söktüm bilgisyara bağladım ama bilgisayar görmedi. ;
sizce ne yapmalıyım bu durumda ???

Bilgisayara bağladım derken başka bir programlayıcı kullanarak bozuk programlayıcıda pici programlamaya çalıştım ama bozuk programlayıcının picini bilgisayar görmedi diyorsunuz sanırım, bu durumda picin bozuk olduğunu düşünebiliriz sanırım (kullandığınız 2. programlayıcının sağlam olduğuna emin olduktan sonra) bu durumda ya 15-20 lira riske edip bozuk programlayıcı için yeni pic alacaksınız muhtemelen programlayıcıda 18f2550 vardır netten fiyatlarına bakabilirsiniz, yada pickit2 alacaksınız 50-60 lira idi onunda fiyatına verilen linklerden bakabilirsiniz. Pickit2 de programlanacak pici ters takma durumunda zarar gelmemesi için işlemi durduran kontrol mekanizmasıda var ben böyle hatalar yaparım benim çok işime yaradı bu özellik, ne usb ye nede programlanacak pice bir zarar gelmiyor, ayrıca çok kullanıcısı olduğundan hata mesajları kullanımı konusunda sıkıntı yaşarsanız yardım alma imkanınız oluyor.

Bilgisayara bağladım derken başka bir programlayıcı kullanarak bozuk programlayıcıda pici programlamaya çalıştım ama bozuk programlayıcının picini bilgisayar görmedi diyorsunuz sanırım, bu durumda picin bozuk olduğunu düşünebiliriz sanırım (kullandığınız 2. programlayıcının sağlam olduğuna emin olduktan sonra) bu durumda ya 15-20 lira riske edip bozuk programlayıcı için yeni pic alacaksınız muhtemelen programlayıcıda 18f2550 vardır netten fiyatlarına bakabilirsiniz, yada pickit2 alacaksınız 50-60 lira idi onunda fiyatına verilen linklerden bakabilirsiniz. Pickit2 de programlanacak pici ters takma durumunda zarar gelmemesi için işlemi durduran kontrol mekanizmasıda var ben böyle hatalar yaparım benim çok işime yaradı bu özellik, ne usb ye nede programlanacak pice bir zarar gelmiyor, ayrıca çok kullanıcısı olduğundan hata mesajları kullanımı konusunda sıkıntı yaşarsanız yardım alma imkanınız oluyor.

:D hayır başka programlayıcı yok
kendi mevcut programlayıcının işlemcisini söküp bilgisayara bağladım ama bilgisayar görmedi.

Nasıl bağladınız? Yani gerçekten nasıl? Anlayamadım!

Nasıl bağladınız? Yani gerçekten nasıl? Anlayamadım!

:D :D yav usta anlamıyacak bişey yok bunda ....
arızalı programlayıcının işlemcisini söktüm ( içindeki 18F6bilmem kaç... ) onu söktüm o şekilde pc ye bağladım ama bilgisayar görmedi o diğer üye arkadaş o şekilde dene dedi ya bende öyle denedim ama bilgisayar görmedi işte .. bu durumda işlemci mi gitti... ???

Birkaç konuya açıklık getirelim, pic bir mikrodenetleyicidir, sizin programlayıcının üzerindede muhtemelen 18f2550 modeli bulunur, pic gibi birçok m.d. (mikrodenetleyici) vardır, ama Türkiye de sıklıkla pic karşımıza çıkar birnevi m.d. nin eşanlamlısı olmuştur, mikrodenetleyiciye işlemci denemez m.d. nin içinde işlemci vardır ve arabirimleri vardır, portlar modüller vs. o yüzden m.d. demekte fayda var, özellikle mizrochip firmasının ürettiği m.d. lerden baj-hsediyorsanız onlar adını pic koymuşlardır ürünlerinin o zamanda pic diyebilirsiniz. Diğer konuda bahsettiğimiz işlem eğer programlayıcınız çalışmıyorsa üzerindeki m.d. yi sökün (yani pici) sağlam bir programlayıcıya takıp netten bozuk olan programlayıcınızın programını bularak sağlam programlayıcı vasıtasıyla bozuk programlayıcınızın söktüğünüz m.d. dine (picine) yükleyin.

- - - Updated - - -

Birkaç konuya açıklık getirelim, pic bir mikrodenetleyicidir, sizin programlayıcının üzerindede muhtemelen 18f2550 modeli bulunur, pic gibi birçok m.d. (mikrodenetleyici) vardır, ama Türkiye de sıklıkla pic karşımıza çıkar birnevi m.d. nin eşanlamlısı olmuştur, mikrodenetleyiciye işlemci denemez m.d. nin içinde işlemci vardır ve arabirimleri vardır, portlar modüller vs. o yüzden m.d. demekte fayda var, özellikle mizrochip firmasının ürettiği m.d. lerden baj-hsediyorsanız onlar adını pic koymuşlardır ürünlerinin o zamanda pic diyebilirsiniz. Diğer konuda bahsettiğimiz işlem eğer programlayıcınız çalışmıyorsa üzerindeki m.d. yi sökün (yani pici) sağlam bir programlayıcıya takıp netten bozuk olan programlayıcınızın programını bularak sağlam programlayıcı vasıtasıyla bozuk programlayıcınızın söktüğünüz m.d. dine (picine) yükleyin.

- - - Updated - - -

:D yav usta sen neyaptın işi iyice arap saçına çevirdin pic mikrodenetleyici ne fark eder neticede bunun içinde bir entegre var yani.... :D

Diğer arkadaş öyle demedi yukarıda anlattığımı kastedti, bu genel bir işlem bilinen birşey olduğundan detaylarından bahsetme gereği duymadık. Siz programlayıcınızın picini söküp o haliyle bilgisayara bağlarsanız tabiki çalışmaz, programlayıcının bilgisayar ile iletişimini kuran bilgisayarda yazılmış programı alıp programlanacak m.d. ye aktaran programlayıcınızın üzerinden söktüğünüz o 18f.. dir. bu yaptığınız hiçbirşey ifade etmiyor yani . anlattığımız program yenileme işlemini sağlam başka bir programlayıcı bulup yapmanız lazım onun sonucunda birşeyler söyleyebiliriz.

Arapsaçı olsun diye değil olamasın diye yazdım bu yapılan genel bir hata yalnız sizin için değil okuyan olursa aklında bulunsun diye yazdım. Size altaş değilde taş desek bana apak desek birşey anlayamayız bu mikroişlemci mikrodenetleyici pic gibi kavramlarda yerinde kullanılmalı. Yapacağınız işlemi anlattım bunu deneyebilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,675
Son üye
xzscorpionn

Yeni konular

Geri