Panel ve akü hesabı

Akülerden biraz akım çekip akü gerilimini düşürün oto ampulü vs bağlayarak.
Bu sefer şarj esnasında 14.4 voltlara hemen değil de biraz zaman geçince gelecek ama sonuçta akü dolup 14.4 seviyesine geldiği zaman sonuç yine aynı olacak.
Bu tip şarj kontrol cihazlarında bu durumdan kaçınılmıyor.
Arada bir panel gücünü kesip şarj kontrol cihazı ile akü bağlantısını kesip yani bir nevi yeniden başlatma misali deneme yaptınızmı.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aküleri sabah ve akşam kullanıyorum, tabi kullanırken dediğiniz gibi voltaj düşüyor, bu cihazların F/P olanları yok mudur?
Hayır denemedim, daha iyi bir şarj kontrol cihazı önerebilir misiniz?
 
Ben resimdeki ürünü yurt dışından almıştım.
Türkiye de satışı olan fiyatı uygun hemde 13.7 voltta sabit tutacak bir şarj kontrol cihazı vardır elbette ama bilmiyorum gerçekten.
Resimdeki ürün,
Akü dolduktan sonra voltajı 13.7 ila 13.9 volt arası sabit tutuyor ve panel simgesi yanında bulunan ok işareti yanıp sönüyor.
 

Ekli dosyalar

  • 16202645683771400164649996013881.jpg
    177.9 KB · Görüntüleme: 14
ürün pwm sanırım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…