Siz diyot kullanmadan sorun yaşamadıysanız sorun-neden-sebep bu olmasa gerek. Diyotsuz modül hasar alıyorsa sizinki de arızalanırdı arızalanmadığına göre demek ki benim problemin kaynağı diyot değilmiş.
Ben ilk ve sonkez denemiştim daha sonra hiç teşebbüs etmedim.
Sağlam bir beyin fırtınası ...
Konu bayağı bilgilendirici oldu.
Kırmadan, dökmeden, anlaşılır şekilde eksiklikler/yanlış anlama-anlatmalar düzeltilerek, paylaşımda bulunduk.
konuya katkıda bulunanlara teşekkürler.
Bu pilleri sıfır aldıysanız eşdeğer pil ise paralel başlayabilirsiniz. Tp4056 ile şarj edebilirsiniz. Sarji 8 saat kadar surecektir. Süreyi düşürmek için ya 2 tane tp4056 yi paralel başlayacaksınız yada daha güçlü sarj kontrol entegreleri vardı onlardan sececeksiniz.
Bu piller yüksek akim verebilen piller. Ne amaçlı kullanmak istiyordunuz?
Kapasite arttıkça deşarj akımı düşüyor genelde galiba.yuksek kapasiteli pillerin Desarj akımlarını hep 10amper altında gördüm matkaplar genelde 2500mah civarı kullanıyor ucuz matkaplar 1500mah civarında
Bu pilleri sıfır aldıysanız eşdeğer pil ise paralel başlayabilirsiniz. Tp4056 ile şarj edebilirsiniz. Sarji 8 saat kadar surecektir. Süreyi düşürmek için ya 2 tane tp4056 yi paralel başlayacaksınız yada daha güçlü sarj kontrol entegreleri vardı onlardan sececeksiniz.
Bu piller yüksek akim verebilen piller. Ne amaçlı kullanmak istiyordunuz?