Hafızam beni yanıltmıyorsa yıllar önce ciddi bir dergide ABD de bilim adamlarının HZ. İsa (AS)'ın kendi sesini bulabilmek için çalışma yaptıklarını yazmıştı.Bilim adamlarını böyle bir çalışmaya sevkeden düşüncenin kaynağı ise , insanın ağzından çıkan herbir ses dünya ve sonrasında kainat boşluğunda ! frekans olarak dalga dalga yayılmaya devam etmekte olduğu ve bunların tespitinde ses olarak tekrar kayıt altına alınabileceği düşüncesiydi.Buda bir şekilde tayyi zaman olabilir......ABD-ÇİN -JAPON kahramanları çizgi filim ve ya sinema filmi olarak tamamen yapmacık ve sanal olarak çevrilip bilinç altımıza milyonlarca mesaj gönderip bizi kendilerine benzemeye zorlarken,bizim tamamen gerçek nice kahramanlarımız var biz bunun farkında değiliz.O BALIKLARKİ DERYA İÇREDİR / DERYADAN HABERSİZ....misali ,örnekmi KONYA 'nın LADİK ilçesinde hemde okuma yazma bilmeyen LADİKLİ AHMED EFENDİ namı ile bilinen ALLAH dostu bir muhterem zat yakın zamanlarda yaşadı ve vefat etti.Manevi olarak kendisine verilen vazifeleri fiili olarak fizik kurallarına (bizim fizik kurallarımıza) aykırı olarak tayyi zaman ve tayyi mekan olarak gerçekleştirdi.Hızır as. ile arkadaşlığı kendisine böyle bir özellik verdi.Hikaye anlatmıyorum arkadaşlar , kafayı yemişte değilim,eğer böyle bir insan ABD veya başka bir BATI ülkesinde olsaydı seyreyleyin siz onları ,yalancı kahramanlarla böyle esip gürlüyorlar ya sahici olsalardı ! Gelelim işin püf noktasına , 3 yüz yıldır bizi öz değerlerimizden koparmanın gayretinde olan batı ne kadarda başarılı olmuş ve biz ne kadar geri bırakılmışız.Kendi değerlerimize sırt dönünce aslımızı inkar edince tabiri caizse "maymunlaşmışız" taklitçi olmuşuz hemde kötü taklitçi.Erzurumlu İbrahim Hakkı hz., Mevlana hz., daha nice büyüğümüzü fenni ilimlerdeki üstünlüğünü görmezlikten gelmişiz,ayrıca manevi üstünlüklerini fenni ilimlerle nasıl birleştirdiğini anlayamadığımız için ilgi duyanlarda sadece dini yönünden kısmen yararlanmış öyle kalmışız.Konu uzun ve derin biz (ben) ise cahil olduğum için şimdilik burada bırakıyorum ama gelecekten çok ümitliyim.Hepinizin geçmiş Mevlid kandillerini tebrik eder huzur, mutluluk ve başarılar dilerim....Agzına Fikrine sağlık kardeşim güzel açıklama getirmişsin. Tayyi mekan , Tayyi zaman konusuna değinmişsin tayyi mekanın keramet sahibi velilerin bir yerden bir yere çok hızlı bir şekilde gidebildiğini duymuştum ve mantıgımcada böyle bir şeyin olabileceğine inanıyorum MANTIK ŞU : ALLAH ın melek lere ve cinlere verdiği bir özelliği neden yakın dostuna vermesin ki ? hiristiyan papazlarından da bazılarında bu özellikler oldugunu duymuştum.. Peki tayyi zaman tam olarak ne anlama geliyo zamanda yolculuk gibi mi ? aslında yukarıdaki ilk yorumumda zamanda yolculuk olduguna inanmıyorum demiştim fakat aklıma bir şey takıldı fikrim değişti cinlerin geçmişte yaşanan bazı şeyleri (sadece geçmişte geleceği kapsamıyo ) görebildigini hatta kaybolan çok önemli eşyaları bu sayade bulabildiklerini ve pek çok sey vs. olayları duymuştum. ve aklımda şöyle bir şey uyandı eger cinler yapabiliyosa insanogluda yapabilir bu iki konuyu benım için biraz daha açıklarsanız çok memnun olurumm
Son düzenleme: