Paratoner...

paratonerin hiçbir mantığı yoktur tamamen ticari bir iştir...insan hayatını riske atıyor..ben benzin istasyonunda dahi paratoner kurulduğunu gördum :)) inanılır gibi değil,,dünyada bir kaç ülke dışında da uygulanmıyor bu sistem (sanırım fransa da var)...en iyi ve garanti yol farday kafesi dir ama dediğim gibi işin ucunda para var ve bizim ülkemizde önce para sonra insan geliyor....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaslar mrb sızlere sorum olacak faraday kafesı yaptım hesapta dıyor kı: koruma sevıyesı 1 + ek önlem dıyor ek önlem olarak ne yapmam gerekıyor bılgı verırmısınız? tesekkur ederım
 
Ek önlem,bina içersindeki kuvvetli ve zayıf akm devreleri için,B,B+C,D tipi yıldırım darbe koruyucuları da kullanmanız gerekir demektir.
 
Paratoner hem binaya zarar vermeyi engeller hemde insan hayatını korur. Fabrikanıza düşecek yıldırım zaten topraklaması iyi olmadıgı sürece saçak akımlarıyla fabrikanıza zarar verebilir. Sekonder koruma görevi yapamıyacağı için her fabrikada mutlak koruma mesafesine göre konmalıdır. Elektronik cihazlarınızı düşünüyorsanız sekonder koruma yaptırmanızda yarar vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,867
Mesajlar
921,140
Kullanıcılar
450,987
Son üye
YİĞİDO tamirci

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst