Ben de yaptığımız çalışmalar boyunca öğrendiklerimi anlatmaya çalıştım.Hocam sizin disiplinli ve tekniğe uygun tasarım ve çalışmalarınız olmasa bu sonuçları alamazdık diye düşünüyorum.
İşte burada şu disiplin önem arzediyor.
Benim sunduğum teknikler bana münhasır bilgiler değildir. Ben de yıllar süren araştırmalarım doğrultusunda öğrendim.
Hatta 20 sene kadar öncesinde GROUNDING kavramı bile bana ters gelirdi.
Sayfalar dolusu döküman inceleyip onlarca test ve denemeler yaptıktan sonra, bu tekniğin önemini öğrendim.
Ben bu öğrendiklerimi forumlarda paylaşarak birilerinin birşeyler öğrenmesini istiyorum.
Ancak belki rastlamışsan bahsetmiş olduğum tekniklerle ilgili olarak birçok eleştiriler ve hatta dalga geçme boyutuna varan sözlerle de muhattap oldum.
Bunları önemsemeyip, sadece birkaç arkadaşımın önerilerimi uygulayarak iyi bir neticeye ulaşması benim için çok daha önemlidir.
Senin gibi önerileri dikkate alarak, iyi bir cihaz yapabilen birkaç arkadaşımız daha oldu. Bu benim için yeterlidir.
Ayrıca karşı çıkanlar olsa da ilgilenenlerin çok olduğunu görüyoruz.
Diğer forumda açmış olduğum konuya arada bir bakıyorum.
Gösterim adedine bakılacak olursa oldukça fazla ilgi olduğu görülecektir.
ÖZETLE:
Önerilerim tekniğin gereğidir. Bu teknikleri öğrenebilmek kolay değildir.
Eğer birileri bazı tekniklerden bahsediyorsa, bizlere düşen tek şey bahsi geçen tekniklerin literatüre uygun olup olmadığı ve ölçülüp ölçülemediği unsurudur.
Bizim şu ana kadar yapmış olduğumuz onca çalışma esasen ölçüm tekniği doğrultusunda kalite unsurunun belirlenebilmesidir.
Ölçüm cihazları son derece pahalıdır. Herkesler alıp kullanamayabilir.
Ancak gerçek kaliteyi kulağımızla ölçemeyeceğimiz için, en ideal ölçüm metodları seçebiliriz.
Konumuz içerisinde kabaca da olsa bu ölçüm metodlarını öğrenmiş ve görmüş olduk.
Gönül isterdi ki çok daha üst seviye bir cihaz yapabilelim. Zaten çoğu kişiler bunun peşindedirler.
Ancak üst seviye cihaz yapımına girdiğimizde, bu sefer bu gibi basit ölçüm yöntemleri yeterli olmayacaktır. Bu cihazımızda kullandığımız tüm devre elemanları üst seviye cihazda kullanılamaz olabilecektir. Bu sebeple de maliyet katlanarak artacaktır.
Ancak üst seviye bir cihazla senin yapmış olduğun ampli kıyaslamasını kulak ile yapamayacağımızdan dolayı, masraf etmeyi de pek mantıklı bulmuyorum.
Bu masrafı sadece benim gibi KAÇIK kişiler yapar.
Bundan sonra sormak istediğin şeyler olursa her zaman beklerim.
Anladığım kadarı ile ses kayıt teknikleri ile de ilgilisin. Bu konuda da profesyonel seviyede yardımcı olabilirim.
Hatta yıllar önce benim yaptığım gibi iyi kalite bir audio mixer yapmanı da önerebilirdim. Ancak günümüzde kaliteli malzeme temin edebilmek çok zor olduğu için, başarı oranı çok düşük olacaktır.