PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Makinanin donanımsal özelliklerine birazdan kurayım bakalim. Ekran görüntülerini paylaşırım.

Ancak Linux işine girmeyeceğim. Başka bir makinada bunu denedim çözüm olmadı.
Su an bilgisayarın bilgileri aşağıdaki gibidir.

Ekli dosyayı görüntüle 102527
Ekli dosyayı görüntüle 102528
https://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/18.04/release/
32 bit lubuntu usbden canlı çalıştırıp deneyebilirsin.
32-bit PC (i386) desktop image
Linux dağıtımları bile 32 bit desteğini bırakmaya başladılar.

https://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/18.04/release/
32 bit lubuntu usbden canlı çalıştırıp deneyebilirsin.
32-bit PC (i386) desktop image
Linux dağıtımları bile 32 bit desteğini bırakmaya başladılar.

Tesekkur ederim deneyeceğim. Yada başka bir mini pc var onun performansını denemek istiyorum. İkisinden biri ile hareket edeceğim.

Shutter XS35V4 model celeron 1.9 ghz 4 GB bir makina var. Kabaca kontrol ettim bahsi geçen atom işlemcili makinadan daha iyi. Bu makina ile devam edeceğim ama işletim sistemini yenilemek lazim driver uyumsuzluğu var. Üzerine 32 bit işletim sistemi kurulmuş ama sitesinde 64 bit driverler var bu driverler bu sistemde kurulmuyor malesef.
gözümüz Aydın, kulaklarımız Manisa, konumuzla alakalı değil ama, eğitim müfredatımız yeniden değişiyor. artık kerpetenle aldığımız soruları sonda takarak öğreneceğiz.
Abi hayretle izliyorum. Ben eski kredili sistemin son mezunuyum. Sistem değiştiği için son sistem ogrencisi idim. Sistem değiştiği için liseden mezun olamıyordum. Müdür yardımcısı ile konuşa konuşa zorla mezun oldum.

Tesekkur ederim deneyeceğim. Yada başka bir mini pc var onun performansını denemek istiyorum. İkisinden biri ile hareket edeceğim.

Shutter XS35V4 model celeron 1.9 ghz 4 GB bir makina var. Kabaca kontrol ettim bahsi geçen atom işlemcili makinadan daha iyi. Bu makina ile devam edeceğim ama işletim sistemini yenilemek lazim driver uyumsuzluğu var. Üzerine 32 bit işletim sistemi kurulmuş ama sitesinde 64 bit driverler var bu driverler bu sistemde kurulmuyor malesef.

Abi hayretle izliyorum. Ben eski kredili sistemin son mezunuyum. Sistem değiştiği için son sistem ogrencisi idim. Sistem değiştiği için liseden mezun olamıyordum. Müdür yardımcısı ile konuşa konuşa zorla mezun oldum.
64 bit driver varsa 64 bit olanı kur.

O tür PC lere 64 bit işletim sistemleri olmaz. :mad:
Zaten PC çok çipindirik, bir de 64 bit komut satırı işlemeye zorlarsanız KÖTEK gelir.

Abi makinanin sayfasında 32 bit driver yok. Napcaz?
Olmaz. Sürücüler için ya orijinal CD yi bulacaksın, ki hangi işletim sistemleri için olduğu CD içerisinde bellidir, ya da 32 bit sürücüleri bulamıyorsan doğrudan tek şansın linux sürümleridir.
Linux sürümlerinde desteğin bitmesi önemli değildir. Esasen windows sürümlerinde bile desteğin bitmesi önemli değildir.
Sen işletim sistemini kurup cihazı amacına uygun olarak çalıştırabildiğin takdirde o cihaz bozuluncaya kadar sana hizmet edecektir.
Bios güncelleme var mı sayfasında?
Varsa ilk önce onu güncellemen gerekiyor.
Böyle birşey yaparsan cihazına elveda diyebilirsin.

Ben ikinci makina için demiştim.
Resimlerini attığın makina zaten 64 bitte çalışmaz. :)
Makinanın sayfasını atabilir misiniz? @serkan_48

Forum istatistikleri

Konular
129,822
Kullanıcılar
452,643
Son üye
tfdgg

Yeni konular

Geri