sasen1
Paylaşımcı üye
Benim internet bağlantı hızım 16Mbps, ama gerçek alabildiğim hız 13Mbps civarı.Pentium 4 bilgisayarım ile (3GB ram ) ve Ati rodeon Ekran kartı ile youtube dan bir video izlemeye kalksam çözünürlülüğü düşürmeden izlemem mümkün değil. İşlemci ve ekran kartı yetersiz kalıyor.Ama Lenovo i5 (2.nesil) 8GB ram ile sorunsuz izleyebiliyorum.Değerli arkadaşlar merhabalar.
Sözü baya uzun tutacağım. Bende @Mr_YAMYAM abiminde elinde bulunan televizyondan bende de var. LG 42LM640s model.
Bu tv smart özelliği vardı. Ancak yıllar üstüne teknolojiyi değiştirdiği için smart özelliği kalmadı İnternete bile düzgün bağlanmıyor Web beowseri siteleri acmiyor. Eskiden bir tek youtube çalışıyordu şimdi o uygulamaya desteği kalmadı.
Hep aklımda olan bir konu bu tv nin arkasına ekrani kirik bir notebook takayım dedim ama uygun fiyata bulamadim.
Simdi elimde bir mini pc geçti. Marka ZOTAC modeli ZBOX-ID41 model. Donanım olarak çok iyi bir makina olmasa da çalıştırdım. Üzerinde windows 7 kurulu.
Ancak şöyle bir sorun yaşıyorum. Cihazı internete bağladım üzerinde ekstra bir program kurulu değil. Google chrome kurdum. internet explorer düzgün çalışmıyor çünkü. Ancak chrome da bir kaç site açtığımda makina aşırı kasılıyor. İşlemci kullanımı maksimuma çıkıyor. yada %80 - 90 larda oluyor.
Asıl amacım bunu tv nin arkasına monte edip web browser ile bir kaç film sitesinden dizi izlemek yada film izlemek. Ancak makina sitelere bağlanıyor videoları açıyor. Ben çözünürlüğü düşük tutarsam takılmadan izliyorum. Ancak 720p yada 1080p yaparsam sürekli takılmalar oluyor. Akıcı izleyemiyorum.
Bir tavsiyeniz var mı?
Resimler temsilidir. Bilgisayarı akşam bağlayıp tam özelliklerini ekleyebilirim. 4 çekirdekli atom işlemci olması lazım sanırım 1 yada 2 gb ram var.
Ekli dosyayı görüntüle 102523Ekli dosyayı görüntüle 102524Ekli dosyayı görüntüle 102525
Yani bağlantı hızı düşük de olsa belli bir seviye üstü donanım ile takılmadan 1080p olarak film izlenebiliyor.Belki sizin sistem yetersiz kalıyor olabilir mi?
Acaba ısınma işlemci termal macunu yenilenirse düşebilir mi?