PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Abi makinanin sayfasında 32 bit driver yok. Napcaz?
o linux sürümlerini bir ara kullandım. canlı olanları cat5 ile internete kurulumda bağlanıyorsun. önce evrensel sürücüleri kuruyordu sonra sitesine bağlanıp güncel sürücüleri. kızıma ingiltereden bir tane atom işlemcili gelmişti. xp kuruluydu sonra en son lite W7 kurduğumu hatırlıyorum. belki hala evde bir yerlerdedir. TNCTR de çok güzel lite sürümler var.

İnceledim.
Cihaz çok eski değilmiş. Dolayısı ile 64 bit işletim sisteminde sorun çıkartmaz.
Ancak işlemci bilgilerine tam erişemedim.
https://www.intel.com/content/www/u...0-2m-cache-up-to-2-42-ghz/specifications.html
Eğer bu işlemci ise EH diyebilirim.
2M CACHE 4 çipirdek nispeten HD videoları oynatır. Tabi benim PC gibi birkaç video seyredemezsin.
Bu makinaya Win7 64 bit kurmanı ve sürücüleri de indirip taradıktan sonra sırasıyla...
1 Chipset ve anakart kaynakları..
2 Ses kartı.
3 Ekran kartı
4 Varsa diğer donanımların sürücülerini kurabilir, ve amacına uygun olarak kullanabilirsin.
Bu tür PC lerde sürücü yüklenmeleri sırası dahil oldukça önemlidir.
Dilersen bu konuda kulağını kuyruğunu çekerek seni yönlendirebilirim.

İnceledim.
Cihaz çok eski değilmiş. Dolayısı ile 64 bit işletim sisteminde sorun çıkartmaz.
Ancak işlemci bilgilerine tam erişemedim.
https://www.intel.com/content/www/u...0-2m-cache-up-to-2-42-ghz/specifications.html
Eğer bu işlemci ise EH diyebilirim.
2M CACHE 4 çipirdek nispeten HD videoları oynatır. Tabi benim PC gibi birkaç video seyredemezsin.
Bu makinaya Win7 64 bit kurmanı ve sürücüleri de indirip taradıktan sonra sırasıyla...
1 Chipset ve anakart kaynakları..
2 Ses kartı.
3 Ekran kartı
4 Varsa diğer donanımların sürücülerini kurabilir, ve amacına uygun olarak kullanabilirsin.
Bu tür PC lerde sürücü yüklenmeleri sırası dahil oldukça önemlidir.
Dilersen bu konuda kulağını kuyruğunu çekerek seni yönlendirebilirim.

Bu gün vaktim olursa kurulum için uğraşacağım. Usb den boot oluyormu CD gerekli mi bakmam lazim.

Evet bu gün 64 bit Windows 7 montajimiz başarı ile gerçekleştirildi.

Tüm driverler söylediğiniz sıra ile yüklendi.

Su an çok kasilmadan film izleyebiliyorum. Pc yi tv nin arkasına geçici olarak tutturdum. Hdmi ile tv ye bağladım çok iyi oldu. Akilsiz tv akıllı oldu.

Evet bu gün 64 bit Windows 7 montajimiz başarı ile gerçekleştirildi.

Tüm driverler söylediğiniz sıra ile yüklendi.

Su an çok kasilmadan film izleyebiliyorum. Pc yi tv nin arkasına geçici olarak tutturdum. Hdmi ile tv ye bağladım çok iyi oldu. Akilsiz tv akıllı oldu.
ATASÖZÜ...
KÖTEK cennetten çıkmadır :p
Diğer arkadaşlar da isterlerse @serkan_48 i kötekleyebilirler :D

Ben bu makinaya 32 bit işletim sistemi kurup driverleri yüklemeden kiosk olarak ayarlayan arkadaşa ( eski kurucusu ) selam söylüyorum.
32 bit işletim sistemi kurulumu hata değildir.
Ancak sürücü kurulumunda bahsetmiş olduğum disiplin uygulanmazsa sonuç hüsran olacaktır.
Benim PC'nin işlemcisi E8300 6M CACHE e sahip. Senin işlemcinden çok daha eski olmasına rağmen senin PC den hızlıdır.
Buna rağmen işletim sistemlerim hala 32 bitliktir.
Gerçek anlamda 64 bit işletim sistemine geçebilmek için minumum 5. nesil i5 veya en azından i3 işlemciler gerekmektedir.
Benim oğlanın i3 işlemcili bilgisayarı 64 bit idi. Aynı oyunu benim PC de daha rahat oynayınca gudurmuştu.

32 bit işletim sistemi kurulumu hata değildir.
Ancak sürücü kurulumunda bahsetmiş olduğum disiplin uygulanmazsa sonuç hüsran olacaktır.
Benim PC'nin işlemcisi E8300 6M CACHE e sahip. Senin işlemcinden çok daha eski olmasına rağmen senin PC den hızlıdır.
Buna rağmen işletim sistemlerim hala 32 bitliktir.
Gerçek anlamda 64 bit işletim sistemine geçebilmek için minumum 5. nesil i5 veya en azından i3 işlemciler gerekmektedir.
Benim oğlanın i3 işlemcili bilgisayarı 64 bit idi. Aynı oyunu benim PC de daha rahat oynayınca gudurmuştu.

Abi cihazin üreticisi 32 bit driver yayınlanmamış. O zaman ne yapacağız?

Driver i olsa 32 bit kuralım ama yok.

Abi cihazin üreticisi 32 bit driver yayınlanmamış. O zaman ne yapacağız?

Driver i olsa 32 bit kuralım ama yok.
O olay üreticilerin sorumluluğundadır. Sen sadece internetten bakmışsındır.
Normalde cihazın orijinal CD'si olsaydı orada olması lazımdı.
Çünkü 64 bit işletim sistemi bir cihazı daha hızlı yapmaz. Bilakis daha fazla veri işleyeceği için daha fazla kaynak harcarlar.
Bu tür Mini PC lerin kullanım amacı genellikle bankalarda veya ofislerde sadece belli hizmet amacıyladır. İlk unsur PC nin Elektrik sarfiyatı konusudur. Bu sebepledir ki...
Veri şifrelenmesi ve bazı SSL şifrelemeleri için 64 bit işletim sistemi şarttır.
Bu gibi cihazlar genellikle tüm mesai boyunca veya 7/24 açık kalma zorunluluğu da bulunabilir.
Bunlardan dolayı o PC de bazı yazıların yazılması, bir yerden bir yere belli miktar küçük dosya transferi yapılması istenir.
Ama bir bankada o PC ile çalışanın HD video seyretmesi veya oyun çevirmesi de istenmez.

Forum istatistikleri

Konular
129,822
Kullanıcılar
452,643
Son üye
tfdgg

Yeni konular

Geri