Kıym'ETli ve de köftelik etli @Yunusgr
Bu gün zabaha gadar uyumayıp gargoyu aldım. Merak buyurma.
Naz'ım geldiğinde,
Gudurduğumda,
Ya da dürtüldüğümde yavaş yavaş montaj işlerine başlayacağım.
SW için ise öncelikli olarak ampli iç paneli halletmem lazım.
Ekli dosyayı görüntüle 102845
Naz'ım geldiğinde,
Gudurduğumda,
Ekli dosyayı görüntüle 102845
Naz'ım geldiğinde,
Gudurduğumda,
Ampli konusunda zaten sizler gudurdunuz.
Ama seni gerçek anlamda ses kayıt teknolojileri hakkında gudurtmayı düşünüyorum.
Ama inş yanan ses kartının yerine başkasını almamışsındır.
Ama seni gerçek anlamda ses kayıt teknolojileri hakkında gudurtmayı düşünüyorum.
Ses teknolojileri çok derin bir konu ,her zaman çok ilgimi çekmiştir.Ama yeterli donanım olmayınca sıkıntı oluyor.
Beni esas ilgilendiren akustik enstruman kayıtlarının alınırken kullanılması gereken mikrofonlar ,enstrumanlara olan mesafeler,kayıt seviyesi, ve kayıt edilmiş olan wave dosyalarının işlenmesi ve mix teknikleri.
Beni esas ilgilendiren akustik enstruman kayıtlarının alınırken kullanılması gereken mikrofonlar ,enstrumanlara olan mesafeler,kayıt seviyesi, ve kayıt edilmiş olan wave dosyalarının işlenmesi ve mix teknikleri.
Cahal civelek @sasen1
Zaten bu teknikleri ilmine göre uygulayıp öğrenebilmen için mixer edinmen şarttır.
Zaten senin PC de adobe ve M-I programları ile bazı testler yapmıştık.
Bu testlerdeki bazı şeylerin ne olduğunu tekniğine göre kaydedebilir, stereo hacmini belirleyebilir, panlama yapabilir, hatta dilersen VIRTUAL SURROUND tekniğine bile giriş yapabilirdin.
Moralin bozulmasın ama o almış olduğun ses kartına iki mikrofon bağlar gıbızlanır durursun.
İşte mono kanal kayıtlarda kullanılabilecek bir ses kartı.O zaman 4 kanal almaya para yetmedi.Ama gerçek bir stereo kayıt için mixer şart tabi.Sonuçta iyi bir ekipman olmadan olmuyor.
İşte mono kanal kayıtlarda kullanılabilecek bir ses kartı.O zaman 4 kanal almaya para yetmedi.Ama gerçek bir stereo kayıt için mixer şart tabi.Sonuçta iyi bir ekipman olmadan olmuyor.
Ses kartına 2 mikrofon bağlayabiliyorsan, hacim hariç tek enstrumanı stereo olarak kaydedebilirsin.
Tabii ki bu enstrumana başka enstrumanlar da karıştırıp kaydetmek istiyorsan, o zaman ecik adobe ile cebelleşmen gerekir.