Ben pek beğenmedimBu arada D class amplilerin özellikle tda 3255 entegresi ile ve bir nebze özenli işçilik ile geldiği boyutlar çok başarılı. Göz atmak isterseniz şu Linkte Çinli bir markanın mono amplisinde smps bir adaptör le yapılan ölçüm sonuçları var. 130 dolarlık bir cihaz için baya başarılı değerler gibi geldi bana
Bunun bedeli ağır olabilir. Ama yapmak istersen amplin uygun ise yaparız birlikte.Pre ampli konusundaki maksadım sizinde mesajın sonunda belirttiğiniz üzere daha geniş frekans spectrumuna sahip olmak.
Linkte ping var. Gıbızlanıp duruyo. Allahtan windows kullanmıyomHocam ampli kazancı ve giriş empedanslari ile alakalı 2 ampli içinde hiç bir veri bulamadım malesef. Ancak izne gittiğimde yapacağım ölçümler ile ogrenebilecegim anlaşılan
Class A olanın linki şu. Bu arada bende üst kapağını söktüm ve kondansatör vs malzemeler aynı buradaki ile.
Bu arada 10Wx2 imiş hatırımda yanlış kalmış
Link yanlış olmuş yeniden ekliyorum.
https://www.suqiyaaudio.com/product...zhifi-1969-2020-tube-amplifier-sound-quality/
Benim subwoofer onu döver. Yıllar önce memleket ziyaretime gelmişti. O'na benim sistemde 32Hz lineer olmak üzere, 90db/SPL ile bir müzik eseri dinletmiştim. Gaşına gaşına gitmişti. Kendisi ilk LM1875 li ampli yapan kişidir haa.Subwoofer şuanda var Magnat motion sub 250a diye bir model. Belki ilerleyen zamanlarda onu sizin tasarımınız olan gabine taşımak gibi bir durum olabilir ama şuan önceliğim değil
Ampli kısmına gelirsek ampli de lambalar output buffer olarak çalışıyormuş daha önce yaptığım araştırmalara göre. Ama şunu söyleyebilirim dac line out seviyesi 2Vrms ve ben 2 ampli de de kullandım. Bilmiyorum bu bilgi bize fikir verir mi
Hiç bir op-amp veya yarı iletken hatta lambalar dahi sesi değiştirmez.Ve ben sesin her opampta bu kadar degisebilecegini gördüğümde çok şaşırmıştım. Yani her malzemenin sisteme bu kadar etkisi olabiliyor mu?
Birde başka bir soru var aklimda
20hz - 20 khz bölgesinde +-0.5db lineer frekans karakteristigi olan bir ampli ile 10hz-35khz lineer frekans karakteristigi olan iki ampli arasındaki fark diyelimki gerçekten 24 bit 96 khz bir kayıt dinlerken bize bir fark yaratır mı. Duyulabilir bölge 20hz-20khz kabul edildiği için bu sorunun cevabını merak ettim
Mütekamil mühendislere bile anlatamadığım için böyle ısrarla üzerinde duruyorum.Aslında yukarıda yazdıklarınızı daha önceleride tekrar tekrar yazmıştınız. Sizi yorduğum için kusura bakmayın ama konu içinde okurken bende biraz anlam kargaşasi olmuş idiçok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için. Şimdi çok daha iyi anladim. Evet o en sondaki şipirdek devre için bir takım kötekli olaylar olacak. Ben liman girişi yapipta İnternete kavuşunca bilgisayarimla malzeme tedarik kısmına başlayacağım. Hem telefondan zor oluyor hemde Uydu İnternetim kısıtlı resimli sitelerde surf yapmaya pek gelmiyor ocağıma incir ağacı dikiyor
Ha birde bu devreyi yine direk DC besleme olarak kurabilirmiyim? DC besleme benim işime geliyor. Birde trafonun manyetik alanı gibi problemlerimiz olmaz sanırım.
Duzeltme:
Devreyi incelediğimde DC besleme için fazlaca modifiye gerekiyor gibi. En iyisi trafoda alayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?