PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Gürültünün kaynağını öğrenebilmek için ilk önce ampliyi tek denemek lazım dediğin gibi. Ampli de tek çalışmıyor 12V ile bağlanarak preampliden izin istiyor. :)

Bu ses çok yüksek değil ama radyo sesine benziyor dediğim gibi.

Sormak istediğim bişey vardı aklıma gelmişken yazayım.
Preamplideki x-bass tuşu acaba loudness işlevi mi görüyor?
Loudness gibi olabilir. Ya da sadece bass artırıcı bir ilave olabilir.
Volüme seviyesine göre değişiyorsa o loudness tir.

Buna bastığım anda basslar coşuyor. Zaten hep açık kullanıyorum. Bass arttırıcı ilave sanırım.

Varsa bütün sistemin vardır sanırım. CD-Kaset-Radyo-EQ katları ile beraber. Bakıyorum bulunca haber vereceğim. :)
Eskiden bu işlerden iyi ekmek yerdim.
Vatandaş böyle bir cihaz almış, ama sesini beğenmiyor.
Kimi foşurduyor, kimi öksürüyor falan.
Bana getiriyorlar, birkaç direnç birkaç gondansatör değişimi cihaz şipirdek oluyodu. Müşteri de memnun olduğu için beni bahşiş manyağı yapıyordu.
Eee o yıllarda böyle bir cihazı ancak elit tabakalar alabiliyorlardı.

Öksürenin sonu pek iyi olmuyor genelde, bu en azından öksürmüyor sanırım şanslıyım :)
Fabrikasyon uğruna ufacık şeyleri atlıyor olmaları ilginç. Birde bu cihazlar HI-FI patlamasının ürünü sanırım. Ondan pahalı olsa gerek. Şimdilerde aynısı Hi-End için yaşanıyor. Belki yıllar sonra Hi end ürünlere de böyle bakılacak.

Öksürenin sonu pek iyi olmuyor genelde, bu en azından öksürmüyor sanırım şanslıyım :)
Fabrikasyon uğruna ufacık şeyleri atlıyor olmaları ilginç. Birde bu cihazlar HI-FI patlamasının ürünü sanırım. Ondan pahalı olsa gerek. Şimdilerde aynısı Hi-End için yaşanıyor. Belki yıllar sonra Hi end ürünlere de böyle bakılacak.
Yoh.
O yıllarda da üst sınıf üretimler vardı. Ancak pahalı oldukları için Türkiye gibi ülkelere pek uğramıyordu. Ancak parası olan vatandaşlar yurt dışından özel getirtebiliyorlardı.
Eskiden böyle bir cihazı alabilmek bile asgari ücretlinin harcı değildi. Stereo çift kasetli teyp alabilenler mutluydular.
Hatta günümüzde çöpürdek olan SONY FH serilerini bile geliri iyi olan vatandaşlar alabiliyorlardı.

Evet ses seviyesi düşecek ama acaba sesi yarıdan sonra açtığımda duyduğum FM radyo gibi tabir edeceğim gürültü de azalacak mı :D
Sorun değil düşmesi ben bu amplinin içindeki STK entegreyi daha sonra değerlendireceğim zaten. O zamana kadar hoparlörleri kavurmayayım benim için yeterli. :D

Bu distortion olayı benim bildiğim gitarın direkt kendi üzerinden yapılıyor. Yanlışım varsa düzeltin :)
Bazı yüksek güçlü amfileri kullanarak sadece gitarın volume tuşunu kullanarak belli bir noktaya kadar distortion elde ediyorlar . Daha fazla ve parametreleri ayarlanabilen distortion için bir sürü tarzda efekt devre-pedallari var . Boost, distortion, overdrive , fuzz . Bu devreleri kendileri yapmaya ya da orjinallerini modifiye etmeye çok meraklı gençler var . 90 li yıllarda bu pedalları ayrı ayrı kullanmak yerine alayını bünyesinde toplayan tekli cihazlar cıktı processor diye . Ama bu cihazlarla elde edilen ses sadece yapay bir kopya oluyor . Daha zibilyon tane efekt pedalı var . Reverb ,chorus , delay , flanger, wah wah ( en sevdiğim) . Baya meraklıydım ben bu sistemlere bir ara . İlginç bir mevzu .

Son düzenleme:
Olması lazımdı :) Ben yüksek wattlıdır diye düşündüm de sonra öyle olmadığını fark ettim. Kondansatör testini de dirençleri değiştirdikten sonra yapayım o halde daha sağlıklı olsun.
Cihazın geri kalan şemasını da buldum fakat bunların hangisi preampli çözemedim. Keşke üzerinde bir tane analog dbmetre yada vumetre olsaydı :)

Ekli dosyalar

• sharp-sc-7700-cdh-service-manual.pdf
    4.7 MB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular